Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İngiltere’de devrim gibi öneri: İşçi Partisi, Lordlar Kamarası’nı dağıtmayı planlıyor

Öneri, Eski Başbakan ve İşçi Partisi liderlerinden Gordon Brown liderliğindeki bir grup tarafından hazırlandı. İşçi Partisi ve ana muhalefet lideri Keir Starmer, bunun siyasete olan güveni arttıracağını düşünüyor.

İngiltere’de devrim gibi öneri: İşçi Partisi, Lordlar Kamarası’nı dağıtmayı planlıyor

İşçi Partisi Genel Başkanı ve ana muhalefet lideri Keir Starmer, İşçi Partisi’nin bir sonraki genel seçimlerde Lordlar Kamarası’nın kaldırılmasını savunacağını açıkladı. Lordlar Kamarası, Avam Kamarası’yla birlikte Birleşik Krallık Parlamentosu’nu oluşturan ikinci bir meclis. Lordlar Kamarası’nın üyeleri ya soylu ailelere mensubiyetleri ya din insanı olmaları veya başbakan tarafından ömür boyu o makamda kalacak şekilde atandıkları için göreve geliyor; bu nedenle de demokratik bir meclis olarak değerlendirilmiyor.

Eski başbakan ve İşçi Partisi liderlerinden Gordon Brown’ın liderliğindeki bir reform grubu, İşçi Partisi’ne Lordlar Kamarası’nın dağıtılıp demokratik yollardan seçilmiş bir ikinci meclisin oluşturulmasına ilişkin bir öneri sundu. Parti lideri Starmer önerinin kabul edildiğini ve önümüzdeki seçimlerde seçim vaadi olarak kullanılacağını parti kurmaylarına açıkladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER