Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth öldü

Buckingham Sarayı, İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in 96 yaşında öldüğünü duyurdu. Eski Galler Prensi Charles, İngiltere'nin yeni kralı oldu.

İngiltere Kraliçesi 2

Geçtiğimiz saatlerde hastanede müşahede altına alındığı belirtilen İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in öldüğü duyuruldu. 

BBC'nin aktardığına göre, Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Kraliçe bugün öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde hayatını kaybetti" ifadelerine yer verildi. Kraliçenin naaşının yarın başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi.

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından Buckingham Sarayının kapısına ölüm ilanı asıldı.

PRENS CHARLES, İNGİLTERE'NİN YENİ KRALI OLDU

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu. Kraliçe, şubat ayında Cornwall Düşesi Camilla'nın, eşi Prens Charles'ın kral olması durumunda kraliçe unvanı almasını istediğini açıklamıştı.

Buckingham Sarayı, İngiltere Kralı 3'üncü Charles tarafından yapılan açıklamayı yayımladı. Açıklamada, "Sevgili annem Majesteleri Kraliçe'nin ölümü benim için ve tüm aile bireyleri için büyük üzüntüye yol açmıştır" ifadeleri yer aldı.

TRUSS: TANRI KRAL'I KORUSUN

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün hem İngiltere hem de dünyada şok etkisi yarattığını söyleyen İngiltere Başbakanı Liz Truss, Kraliçe'nin ölümün ardından İngiltere'nin yeni kralı olan Prens Charles'ın desteklenmesi gerektiğini söyledi. Truss, "Tıpkı Majesteleri'nin de dilediği gibi, 'Tanrı Kral'ı korusun' diyerek ülkemizin muhteşem tarihinde yeni bir çağ açıyoruz" dedi. Truss, şöyle devam etti:  "O, bizim en uzun süre hüküm süren hükümdarımızdı. 70 yıl boyunca böyle bir haysiyet ve zarafetle liderlik etmek olağanüstü bir başarıdır."



Anahtar Kelimeler: İngiltere Kraliçesi ' Elizabeth

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER