Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İNGİLTERE SUUDİLERİN CEMAL KAŞIKÇI PLANINDAN HABERDARDI

İngiltere´nin Cemal Kaşıkçı´nın ?kaçırılma? planını, 2 Ekim´den 3 hafta önce öğrendiği ve Suudi Arabistan´ı uyardığı iddia edildi.

İNGİLTERE SUUDİLERİN CEMAL KAŞIKÇI PLANINDAN HABERDARDI

İngiliz Daily Express gazetesinin diplomasi editörü Marco Giannageli imzasıyla yayımlanan haberde,  İngiltere Güvenlik ve İstihbarat Dairesi´nin (GCHQ), Gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın kaçırılarak Suudi Arabistan´a götürülmesi için kraliyet çevresinden gelen emir ile ilgili Kraliyet Genel İstihbarat Müdürlüğü´nün iç iletişimlerini yakaladığı iddia edildi.

18-10/29/konsolos.jpg

Haberde bir istihbarat yetkilisinin, ?Emirlerin kraliyet çevresinden bir kişiden geldiğini biliyoruz ama bunun Veliaht Prens Muhammed bin Selman´la bağlantılı olduğu konusunda doğrudan bir bilgimiz yok. Ancak bu onun emri veren kişi olmadığı anlamına gelmez? ifadelerine yer verildi. Aynı kaynağın ifade ettiğine göre, ilk emirler Kaşıkçı´yı önce yakalamak ve sorgulamak üzere Suudi Arabistan´a kaçırmaktı fakat plan alternatif çözümlere açık kapı bırakıyordu.

Gazeteye konuşan istihbarat kaynakları, İngiliz istihbarat servisi MI6´in Suudi Arabistan´ı planı iptal etmesi için uyardığı fakat uyarıların Suudi Arabistan tarafından gözardı edildiğini açıkladı.

Kaşıkçı´nın yakın bir arkadaşı tarafından gazeteye yapılan açıklamaya göre, Kaşıkçı Suudi Arabistan´ın Yemen´de kimyasal silah kullandığına ilişkin kanıtları toplamak üzereydi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER