Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İngiltere Kıbrıs´a konuyor

Türkiye, geçersiz oy, mazbata mevzularını tartışadursun, belediye seçimlerine malzeme edilen ?BEKA? sorunu asıl Kıbrıs´ta yaşanıyor.

İngiltere Kıbrıs´a konuyor

Türkiye ve KKTC´yi devre dışı bırakıp Kıbrıs´ta hamle üzerine hamle yapan İsrail başta olmak üzere Batılı devletlere şimdi de İngiltere eklendi. İngiltere, Ada´daki askeri varlığını artırıyor. Rum Savunma Bakanı SavvasAngelidis ile İngiliz mevkidaşıGavinWilliamson arasında 4 Nisan´da Londra´da imzalanan memorandum sonucu İngiltere Ada´ya 121 adet F-35B tipi savaş uçağı yerleştirecek. Kıbrıs´ta  17 olan İngiliz savaş uçağı sayısı yeni gelecek uçaklarla birlikte 138´e çıkacak. Kıbrıs politikalarını ve Doğu Akdeniz´deki bütün dengeleri Türkiye ve KKTC´nin aleyhine değiştirecek anormal yığınağa karşı Ankara sessiz?

AĞROTUR ÜSSÜ´NE GELECEK

Türkiye ve KKTC´yi devre dışı bırakıp Doğu Akdeniz havzasındaki yeraltı kaynakları oldubittiye getirmek isteyen Batılı devletlerden hamle üzerine hamle. Ada´da Rum kesimi ile İsrail başta olmak üzere birçok Avrupa devleti Türklerin kazanılmış haklarını gasp etmek için her türlü yolu deniyor. Son olarak İngiltere Kıbrıs´taki askeri varlığını artırıyor.  İngiltere Hava Kuvvetleri´ne ait 121 adet F-35B tipi savaş uçağının, sonbaharda Kıbrıs Rum Kesimi´ndeki Ağrotur Üssü´ne geleceği bildirildi.

 

İNGİLTERE´NİN ADA´DAKİ UÇAK SAYISI 138´E ÇIKARILACAK

İngiltere´nin şu anda 17 tane olan F-35B savaş uçağı sayısı, 138´e çıkarılacak.  Uçakların Kıbrıs´a yerleşmesi konusunda Rum Savunma Bakanı SavvasAngelidis ile İngiliz mevkidaşıGavinWilliamson arasında 4 Nisan´da Londra´da memorandum imzalandı. İki Bakanın memorandumu imzalamasının ardından  F-35B savaş uçaklarının Kıbrıs´a konuşlanması kararı alındı. Rum medyasının da geniş şekilde verdiği haberlere göre; uçaklar Suriye başta olmak üzere Ortadoğu´daki operasyonlarda aktif olarak kullanılan Ağrotur Üssü´ne getirilecek.

SAVUNMA KONUSUNDAKİ YAKIN BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRDİK

Rum medyası İngiltere ile yapılan anlaşmayı ?iki ülke arasındaki mevcut derin savunma bağlantılarını güçlendiren önemli bir anlaşma? olarak değerlendirdi. Anlaşma ile ilgili konuşan Rum Savunma Bakanı Angelidis de, ?Doğu Akdeniz´in bir çatışma bölgesinden bir istikrar, güvenlik, kalkınma ve refah bölgesine dönüşmesinin Kıbrıs (Rum) Cumhuriyeti´nin stratejisi olduğunu? söyledi.

 

 

?BAĞLANTILARI GÜÇLENDİREN ÖNEMLİ BİR ANLAŞMA?

İngiliz Savunma Bakanı GavinWilliamson de, ?Kıbrıs değerli bir ortak ve arkadaştır ve bu anlaşmayı imzalayarak, önümüzdeki yıllarda savunma konusundaki yakın bağlarımızı güçlendirdik? dedi. Kıbrıs´taki İngiliz üssünün operasyonlarda kullanıldığını söyleyen Williamson, ?Kıbrıs´taki üsten uçan uçakların, Suriye´de de önemli rol oynadığını? söyledi.



Anahtar Kelimeler: İngiltere Kıbrıs konuyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER