Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İngiltere Dışişleri Bakanı: Ne yazık ki Beşar Esad bir süre daha görevde kalabilir

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, "İngiltere´nin uzun süreli pozisyonu Suriye´de rejim (Esad yönetimi) ile barışın sürdürülemeyeceği yönündeydi. Ancak ne yazık ki, bir süre daha etrafta olacağını düşünüyoruz" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı: Ne yazık ki Beşar Esad bir süre daha görevde kalabilir

Arap ülkelerinin 2011´den beri çatışmaların devam ettiği Suriye´de hükümet karşıtı duruşlarında değişim gözlenirken, başından beri Şam´a karşı olan İngiltere´den de kabullenme olarak yorumlanabilecek bir açıklama geldi.

İngiliz Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Rusya´nın yardımıyla topraklarının büyük bir kısmının kontrolünü yeniden ele geçiren Suriye hükümetine ilişkin olarak, İngiliz Sky News televizyonuna şunları söyledi: "İngiltere olarak eskiden beri olan resmi görüşümüz, o rejimle (Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve hükümetiyle) Suriye´de barışın kalıcı olmayacağı yönünde. Fakat maalesef onun (Esad) bir süre daha buralarda (görevinde) olacağını düşünüyoruz."

??Suriye´de uzun süre hükümet karşıtı gruplara destek veren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), geçen hafta Şam´daki büyükelçiliğini 7 yıl sonra yeniden açmıştı. BAE´yi Bahreyn izlemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER