Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İngiliz hükümeti Brexit müzakerlerini yeniden açmak istiyor

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada Başbakan Theresa May´in Brexit anlaşmasını parlamentodan geçirebilmek için AB ile yeniden müzakerelere dönmek istediği belirtildi.

İngiliz hükümeti Brexit müzakerlerini yeniden açmak istiyor

İngiltere Başbakanı Theresa May´in, Avrupa Birliği (AB) liderlerine, Brexit müzakerelerini yeniden açmak niyetinde olduğunu ilettiği bildirildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, May´in İngiliz parlamentosunun onayını alabilmek için Brexit müzakerelerini yeniden açmak niyetini AB liderlerine ilettiği belirtildi.

Geçen hafta milletvekillerine yaptığı konuşmada Başbakan May, anlaşmanın en çok tepki çeken unsuru ´´tedbir maddesini´´ değiştirmeyi vadetmişti.

May, dün partisinin milletvekillerinden, bugün parlamentoda yapılacak oylamada ´´tedbir maddesinin´´ yerine ´´alternatif bir mekanizma´´ konmasını teklif eden değişiklik önergesine destek vermelerini istemişti.

Brexit anlaşmasının ´´tedbir maddesi´´ İngiltere´nin parçası Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasına Brexit´i takiben fiziki sınır girmemesini amaçlıyordu.

Ancak İngiltere´yi bir bütün olarak AB ile gümrük birliği içinde tutmayı öngören madde, bir zaman tahdidi veya tek yanlı çıkış imkanı vermediği için sert Brexitçilerin tepkisini çekmişti.

May´in Brexit anlaşması 15 Ocak´ta yapılan oylamada parlamentonun ezici çoğunluğu tarafından reddedilmişti.

May´in azınlık hükümetine dışarıdan destek veren Kuzey İrlanda´nın Demokratik Birlik Partisi ile 100´ün üzerinde Muhafazakar Partili milletvekili de muhalefetle hareket ederek hükümeti ´´tarihi´´ diye nitelendirilen bir yenilgiye uğratmıştı.

İngiliz parlamentosunda bugün May´in destek çağrısı yaptığı değişiklik önergesinin yanı sıra 14 önerge daha gündeme gelecek. Parlamento Başkanı John Bercow´un hangisinin oylanacağına karar vereceği önergeler Brexit sürecinin bundan sonraki şeklini tayin etmeyi amaçlıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER