Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İngiliz Dışişleri Bakanı ?Türkiye, AB´nin uydusu oldu? diyor! Uyanmamız için daha ne söylemelerini bekliyoruz?

Murat BARDAKÇI

İngiliz Dışişleri Bakanı ?Türkiye, AB´nin uydusu oldu? diyor! Uyanmamız için daha ne söylemelerini bekliyoruz?

Avrup Birliği´nde dananın kuyruğu nihayet koptu ve birliğe üye ülkelerin liderleri Brexit´i, yani İngiltere´nin birlikten ayrılmasını onayladı? 

İki seneden buyana devam eden Brexit tartışmasının Türkiye için en faydalı tarafı, Avrupa´nın bize senelerdir nasıl bakıp nasıl gördüğünü ortaya çıkartması ve bunu bizzat İngiliz Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt´un ifade etmesi oldu?

The Telegraph Gazetesi´nin geçen gün birlikten ayrılma konusunda İngiliz hükümet toplantısında yapılan görüşmelerle ilgili haberini bilmem okudunuz mu?

Gazete, anlaşma taslağına toplantıda bazı bakanlardan itirazların geldiğini, Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt´ın ?Türkiye tuzağı? ifadesini kullanarak anlaşmanın İngiltere´yi AB´nin ?uydusu? hâline getirmesi ve Türkiye gibi AB´ye üye olmaksızın süresiz şekilde Brüksel´e bağımlı kalması ihtimalinden bahsettiğini yazdı.

İşte, senelerdir daldığımız Avrupa rüyamızın sonunda geldiğimiz nokta budur: İngiliz Dışışleri Bakanı´nın ifadesi ile bir ?Türkiye tuzağı?, yani hayâl içerisindeki beklentilerin neticesinde ?uydu? olup çıkmamız!

Türkiye´nin bir Şark memleketi olduğunu hatırlarına bile getirmeden kendilerini Avrupalı zanneden, Avrupa´nın bağrını açmış vaziyette bizi kabul edeceğine inanan, bu uğurda her türlü tâvizi veren, daha fazlasını vermeye de hazır olan ve bize ait kalması gereken ne varsa feragatten çekinmeyen Batı hayranlarımızın, entellerimizin, vesairemizin daldıkları ruyadan uyanıp da Hunt´un sözlerini işitmiş yahut gazetelerde okumuş iseler ne hissettiklerini hakikaten merak ediyorum!



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz