Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İncirlik üssü kapatılacak mı? O ülkeden ABD'ye üssü taşıma teklifi!

İsrail ile normalleşen BAE, Adana'daki İncirlik Üssü'nde konuşlu ABD varlığının BAE'ye taşınması için Pentagon'a teklifini sundu.

İncirlik üssü kapatılacak mı? O ülkeden ABD

BAE merkezli The New Khaleej haber sitesinde yer alan habere göre, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid, ABD'nin İncirlik Hava Üssü'ndeki varlığını Türkiye'den BAE'ye taşınması için Pentagon ile görüşüyor.

Habere göre, planın BAE'nin ABD'deki "derin devlet" ile bağlarını pekiştirmeyi amaçladığını açıkladı.

BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid; İsrail'le imzalanan normalleşme anlaşması, Libya ve Doğu Akdeniz'deki bazı gelişmeler sonrası, İncirlik'teki ABD varlığını ülkesine taşıma teklifini Pentagon'a sundu. Habere göre; Bin Zayid'in asıl amacının ABD ile olan ilişkilerini daha da güçlendirmek olduğu aktarıldı.

Geçen hafta Salı günü, Pentagon sözcüsü Yarbay Thomas Campbell, AA'ya yaptığı açıklamada, "İncirlik Hava Üssü'ndeki varlığımızı sona erdirme gibi bir planımız yok" dedi.

Bu açıklama, ABD Senatörü Ron Johnson'ın Washington Examiner'a ABD'nin İncirlik'e alternatif olarak Yunanistan'ın Girit adasındaki deniz üssündeki varlığını artırmaya çalıştığını söylerken yaptığı açıklamanın ardından geldi.

Campbell, “ABD, Türk hükümetinin daveti üzerine İncirlik Hava Üssü'nde on yıllardır faaliyet gösteriyor ve orada devam eden varlığımız, ABD ile NATO Müttefikimiz Türkiye arasında devam eden güçlü ilişkiyi gösteriyor” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER