Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İNCE GENEL BAŞKANLIĞI İSTEDİ, KILIÇDAROĞLU SİYASİ NEZAKETSİZLİK DEDİ

CHP´nin 24 Haziran´da cumhurbaşkanı adayı olan İnce, dün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı. İnce, Kılıçdaroğlu´na genel başkanlığı kendisine devretmesini teklif ettiğini söyledi. İnce´nin kurultay açıklamalarına ce

İNCE GENEL BAŞKANLIĞI İSTEDİ, KILIÇDAROĞLU SİYASİ NEZAKETSİZLİK DEDİ

24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olarak partisinden yüzde 8 oranında fazla bir oy alan Muharrem İnce, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yemekte buluştu.

Seçimlerden sonra ilk kez bir araya gelen iki isim, 3 saat boyunca Ankara´da bir otelde yemek yedi. İnce, bugün görüşmede neler konuşulduğuna dair TBMM´de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

´BEN ONA TEKLİFTE BULUNDUM´

Sözlerine "Kılıçdaroğlu bana bir teklifte bulunmadı ama ben ona bir teklifte bulundum" diyen başlayan İnce, CHP liderine olağanüstü kurultayı toplamasını teklif ettiğini söylerken "Kendisine benim genel başkan olabileceğimi, çalışmaları onursal başkan olarak sürdürebileceğini, benim de partiyi genel başkan olarak seçimlere hazırlayabileceğimi söyledim" dedi. 

İnce, Kılıçdaroğlu´nun kendisine henüz bir yanıt vermediğini aktarırken "Teklifime ´hayır´ derse örgüt olağanüstü kurultay sorununu kendisi çözer" dedi.

İnce, kurultay için imza çağrısı yapmayacağını ifade etti.

İnce´nin açıklamasının tamamı şöyle:

"Sohbet ettik, eşlerimizle birlikte yemek yedik, seçimi değerlendirdik; konuştuk. Sayın Kılıçdaroğlu´ndan bana bir teklif gelmedi, ama benden ona gitti. Ben şöyle söyledim; ´Gizlim saklım yok benim. Sayın genel başkana, büyük bir devlet adamlığı yaptığını, İYİ Parti´ye 15 vekil göndermeden başlayan ve kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yaparak milletin gönlünde taht kurduğunu, bu devlet adamlığını devam ettirmesi gerektiğini, kendisiyle bir yarışın, rekabetin içinde olmak istemediğimi ama milletin de bu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında duyduğu, gördüğü, yaşadığı bir umut var, bunu kaybetmememiz gerektiğini ve kendisi isterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olacağını ve bir abi kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları yürüteceğini ve benim de genel başkan olarak Edirne´den Ardahan´a çalışacağımı, partiyi seçime hazırlayacağımı kapsayan böyle bir teklifte bulundum. ´Evet´ ya da ´hayır´ demedi, ben bu teklifi yaptım. Ben imza toplamayacağım, ama hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi."

KILIÇDAROĞLU´NDAN İLK YORUM

Kılıçdaroğlu, "Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik" açıklamasında bulundu. 

CHP MYK TOPLANACAK

CHP MYK perşembe günü saat 11:00´de toplanacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER