Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

IMF 5 yıl önce ?İflas edecek? dediği Suud´u övmeye başladı

Gelişmekte olan ülkeleri bir ahtapot gibi saran ve iliğini kurutan Uluslararası Para Fonu (IMF), Suudi Arabistan´ın mali, ekonomik ve sosyal reformları uygulamadaki ilerlemesine övgüde bulundu. İMF 2001 yılında Kemal Derviş yönetimindeki Türkiye ekonomisi

IMF 5 yıl önce ?İflas edecek? dediği Suud´u övmeye başladı

Uluslararası Para Fonu yürütme kurulunun temmuz ayı toplantısında yapılan açıklamada, Suudi Arabistan´ın reformlarının meyve vermeye başladığı, ekonomik geleceğinin olumlu olduğu vurgulandı.

IMF´ye göre devlet harcamalarının artması ve Suudi ekonomisine olan güvenin yükselmesiyle bu yıl petrol dışı gerçek büyümenin yüzde 2,9´a yükselmesi bekleniyor.

IMF yürütme kurulunun açıklamasına göre hükümetin ekonomik politikaları ve yapısal reformları sürdürmeye devam etmesi, petrol dışı büyümenin ilerlemesinde, vatandaşlar için iş fırsatı yaratılmasında ve hükümetin Vizyon 2030 için belirlenen hedeflere ulaşmasında temel bir faktör görevi görüyor.

IMF yürütme kurulu ayrıca Suudi Arabistan´ın kamu maliyesinin şeffaflığını artırmaya yönelik çabalarına ve petrol dışı ekonomiyi geliştirmek için benimsediği reformlara övgüde bulundu.

IMF 2015 YILINDA SUUDİ ARABİSTAN 2020´DE İFLAS EDECEK DEMİŞTİ

2015 yılında yayınladığı raporda Suudi Arabistan 2020´de iflas edeceğini, 2017 yılında büyümenin sıfır noktasında olduğunu açıklayan İMF, Suudi Arabistan Krallık Yöneticileri ?Ilımlı İslam (İfsat) Projesini? uygulamaya geçirince Suudi Arabistan Yönetimini hoşnut edecek açıklamalarda bulunması manidar bulundu.

Eğer İMF´nin bu öngörüleri doğru ise 5 yıl önceki "iflas edecek" öngörüsü ne anlama geliyor?

Yoksa mesele İMF´ye teslim olup olmama meselesi mi!



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER