Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İmar Barışı’ndan geri adım gündemde

İzmir ve Elâzığ depreminin ardından ülke yasa bürünürken, İmar Barışı tekrar hedefe oturdu.

İmar Barışı’ndan geri adım gündemde

Milli Gazete'den Muhammed Vefa'ın "konuya dair" 'haberi...

10 milyonu aşkın vatandaşın yararlandığı İmar Barışı’nda yapıların tekrar incelenmesi noktasında AKP’li bazı vekillerin öneride bulunduğu belirtiliyor. İzmir’de yapıların yüzde 65’inin riskli olmasına rağmen İmar Barışı’ndan en fazla yararlanan ikinci kentin İzmir olmasının parti içinde tartışmalara neden olduğu ifade ediliyor.

İzmir’de yaşanan 6,6’lık depreminin ardından İmar Barışı tekrar tartışmaya açıldı. İzmir ve Elâzığ’da yaşanan depremde ve can kaybının çok fazla olması ve bazı binalarla ilgili İmar Barışı’nda yararlandığına yönelik iddiaların artmasının ardından çalışmalar artırıldı. 10 milyona yakın vatandaşın yararlandığı İmar Barışı’yla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yetkili bazı kurumların, il müdürlüklerin ve belediyeler arasında kopuklukların ortaya çıktığı belirtiliyor.

TEKRAR İNCELENMESİ GÜNDEMDE

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konut ya da iş yerlerini kapsayan İmar Barışı’ndan 10 milyonun üzerinde vatandaş yararlanmıştı. Üst üste gelen depremlerin ardından belediyeler, il müdürlüğü ve yetkili kurumlar arasında iletişim kopukluğunun olduğu söz konusu İmar Barışı ile ilgili iddiaların artmasının ardından AKP’li kurmaylar harekete geçti. Kulis bilgilerine göre, AKP’li kurmayların imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması için İmar Barışı’ndan yararlandırılan yapıların tekrar incelenmesi noktasında görüşlerini yetkili bakanlıklara ve parti birimlerine bildirdiği belirtiliyor. Parti içerisinde birimlerin söz konusu duruma sıcak baktığı ifade ediliyor.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: Barışı’ gündemde

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER