Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İmar barışında süre uzatılacak mı? Açıklama yapıldı mı?

"İmar barışı ne zaman sona eriyor?" sorusu internette araştırılıyor. İmar affı daha önce 31 Aralık´a kadar uzatılmıştı. Süre yeniden uzatılacak mı?

İmar barışında süre uzatılacak mı? Açıklama yapıldı mı?

Yapı kayıt belgesi bulunmayan gayrimenkul sahiplerinin araştırdığı "imar barışı yeniden uzatılacak mı?" sorusunun cevabı merak konusu oldu. 24 Haziran seçimleri öncesinde çıkarılan ve son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 olarak açıklanan imar barışına yoğun başvuru olması dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışında sürenin uzatılacağını açıklayarak son başvuru tarihinin 31 Aralık 2018 olduğunu duyurmuştu.

İMAR BARIŞI SÜRESİ TEKRAR UZATILACAK MI?

26 Aralık Çarşamba günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu´nda görüşülen torba teklif yasasında AKP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, HDP Milletvekili Garo Paylan´ın "İmar barışı uzatılacak mı?" sorusuna "Uzatılacak diye biliyorum ama teyit etmeye çalışıyorum" şeklinde cevap vermişti.

Paylan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu´nda torba teklif görüşmelerinde söz alarak şunları söyledi:

"Sayın Başkan, imar affı yasasını genişletiyoruz bu torba yasayla biliyorsunuz ve bugün 26 Aralık. Sayın Başkan, eğer bugün Meclis kabul ederse Cumhurbaşkanının onayı, Resmi Gazete´de yayınlanması muhtemelen 30 Aralık´ı bulacak. Bugün televizyonda bir reklam gördüm, ´İmar affına başvurun, son başvuru tarihi 31 Aralık.´ diyor. Yani kanun yürürlüğe girdikten sonra başvuru için bir gün kalacak bu bilgiye göre. Ben Komisyon sırasında Sayın Komisyon Başkanına da, Mehmet Muş´a da sordum. ´Arkadaş, bu torbayı getirdiniz de buna göre yürürlüğü uzatmanız lazım. Bu uzatma bilgisini bize teyit eder misiniz?´ dedim. Sayın Komisyon Başkanı da, Sayın Mehmet Muş da Sayın Bakanı defalarca aramalarına rağmen Sayın Bakan dönmedi,  ´Genel Kurulda bilgi vereceğiz.´ dediler.

Sayın Başkan, bu bilgi sizde var mı? İmar affı yasası yürürlüğü uzayacak mı? Varsa bu bilgiyi neden Meclisten gizliyorsunuz, neden vatandaşlarımızdan gizliyorsunuz? Ya da yürütmeden bu bilgiyi alamıyorsak neden bu yasayı çıkarıyoruz Sayın Başkan?"

"SARIYER´DE NE YAPILDIYSA BURADA YAPILAN DA O"

İmar barışı sorusuna yanıt veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Bilgiç de Meclis´te "Bizim burada yapmış olduğumuz düzenleme, eksik kalan bir alanın imar barışına dâhil edilmesi." şeklinde cevap verdi. Bilgiç, torba teklif yasasında görüşülen maddenin Beykoz´u içerdiğini belirterek "Daha önce Beykoz´un koordinatları gelmediği için, imar barışından bu bölümü çıkarmıştık. Sarıyer´de ne yapıldıysa burada yapılan o. Başka bir şey yok." dedi.

BAKAN´DAN CEVAP GELDİ

AKP Grup Başkanvekili Muş, milletvekillerinin başka bir sorusu üzerine de, "Süre uzatımıyla alakalı... Bu, yürütmenin bir konusu. Bakanı aradım, dönüş yapacak bana, uzatıp uzatmayacak mısınız meselesine bir cevap isteyeceğim kendisinden. Fakat burada, dediğiniz gibi, yıl sonu geldi, dolayısıyla bakanlığın burada bir tasarruf kullanması gerekiyor ki vatandaşlar bundan faydalanabilsin, makul bir süre." ifadelerini kullanmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaş İmar Barışı´nda sürenin uzatılmasını istiyor. 31 Aralık´ta kararımızı verip açıklayacağız. Şu ana kadar 9.5 milyon başvuru yapıldı" dedi.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER