Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"İMAMOĞLU'NUN, ÜLKEYİ NORMALE GÖTÜRECEĞİ KONUSUNDA ÜMİTLİ DEĞİLİM"

Gazeteci yazar Ruşen Çakır, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Erdoğan ile birebir yarışıp kazanacak olması halinde Türkiye’yi normalleştireceği konusunda çok da ümitli değilim dedi.

Ruşen Çakır Medyascope’da yayınlanan programda Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yarışa girmesi durumunda Türkiye’yi normalleştiremeyeceğini ve bunun yerine partilerin güçlü bir ittifak ile yola devam edip bu konuda adım atmaları gerektiğini ifade etti.

İşte Ruşen Çakır'ın konu ile ilgili açıklaması:

31 mart ve 23 haziran seçimlerinde gösterdiği o parlak performans nedeniyle insanların akıllarına ilk İmamoğlu'nun geldiği muhakkak. Başarılı bir siyasetçi olduğu ve şu güne kadarki performansı ile de bir şeyler yapabileceği gözüküyor. Ama Erdoğan'la birebir yarışta İmamoğlu'nun şansının ne derece yüksek olduğu konusunda pek emin değilim.Bir diğer husus da Erdoğan'la yarışıp da kazanmış bir İmamoğlu'nun, Türkiye'yi normalleştireceği konusunda çok da ümitli değilim.Yani Erdoğan'ın çizdiği sınırlar ve sistem içinde, onun yerini alacak bir siyasetçi kim olursa olsun, Türkiye'ye çok fazla yararı dokunmaz. Bana göre Türkiye'nin öncelikle; Erdoğan'ın çizmiş olduğu bu sistemi değiştirmeyi vadeden ve bunu da samimi olduğunu göstermek için yanında başka partilerden ve güçlü kişilerle sahneye çıkan siyasetçiye ihtiyacı var.

Ekrem İmamoğlu, Ali babacan ve Meral Akşener bunu yapabilir. Burada önemli olan ittifakı oluşturacak olan unsurların kendi aralarında çoğulcu bir perspektife sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca Türkiye'nin yeniden normalleşmesi ve demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi için, en önemlisi de hukuk devleti temelinde yeniden inşası, yaralarını sarması ve ekonomide de tabi çok ciddi bir şekilde toparlanmayı mümkün kılacak adımlar atması konusunda önceden bir mutabakata varmaları ve bununla seçime girip hızlıca hayata geçirmeleri gerekir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER