Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İmamoğlu'nun korona testi pozitif

İBB Başkanı İmamoğlu'nun korona testi pozitif çıktı. Haberi Twitter'dan İBB Sözcüsü Murat Ongun paylaştı: Hastanede tedavi süreci yeterli Başkanımızın sağlık durumu iyidir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun korona testi pozitif çıktı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, haberi Twitter hesabından "İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun Kovid-19 testi pozitif çıkmıştır. Hastanede tedavi süreci yeterli Başkanımızın sağlık durumu iyidir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" paylaştı. 

İBB yetkililerinden alınan bilgiye göre, İmamoğlu Amerikan Hastanesi'nde test yaptırdı. Sonuç pozitif çıkınca hemen tedavi süreci başladı.

İmamoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, hastalığı seyrinin hafif olduğu öğrenildi.

İMAMOĞLU'NDAN İLK PAYLAŞIM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Covid 19 testim pozitif çıktı, tedavi sürecim başladı. Sağlık durumum şu an iyi, ilgi gösteren herkese teşekkürler. Sağlığınıza ve önlemlere mutlaka dikkat edin, hepinizi seviyorum." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Twitter'da yaptığı videolu paylaşımda, sıklıkla test yaptıran biri olduğunu, en son çarşamba günü yaptırdığı testin de negatif çıktığını belirtti.

Dün akşam saat 21.00 sıralarında ateşinin yükselmesi sonucu hastaneye gittiğini anlatan İmamoğlu "38 derece ateşle hastaneye girince dün akşamı hastanede geçirdim ve test oldum. Bugün itibarıyla pozitif olduğu konusunda bir rapor oluştu. Şu an aslında iyiyim. Ateşim fena değil, süreç devam ediyor. Tıbbi anlamda da negatif diye yorumlayacağımız bir şey gözükmüyor. İnşallah hayırlısıyla sağlığımıza kavuşacağız. Elbette bütün vatandaşlarımızın mutlaka dikkat etmesini istiyorum. Bu süreçte duyurularımızı hep yapıyoruz. Teması mümkün olduğu kadar azaltalım. Herkesin bu anlamda duyarlılık göstermesi şarttır. En büyük dileğim bu. Hepinizi çok seviyorum." ifadesini kullandı.

İmamoğlu, bu süreçte herkesin görevinin başında olduğunu aktarırken, "Sizleri çok seviyorum, kendinize dikkat edin." mesajını verdi.

CHP'DEN 'İMAMOĞLU' PAYLAŞIMI

CHP'den de yapılan açıklamada "Kovid-19 testi pozitif çıkan İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, acil şifalar diliyoruz. Sağlığına kavuşarak, bir an önce aramıza dönmesini bekliyoruz" denildi. 

 YAVAŞ: BU ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Haberin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İmamoğlu için 'geçmiş olsun' mesajı paylaştı.

Twitter'dan paylaşım yapan Yavaş "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız @ekrem_imamoglu'nun Covid-19 testinin pozitif çıktığını üzüntüyle öğrendim. Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an evvel sağlığına kavuşmasını diliyorum. Bu zor günleri dayanışma içinde aşacak, birlikte başaracağız."

 İSTANBUL VALİSİ İMAMOĞLU'NU ARADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter hesabından "Kovid-19 test sonucu pozitif çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Allah'tan acil şifalar dilerim" paylaşımında bulundu.

 AKŞENER'DEN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de Kovid-19 testi pozitif çıkan İmamoğlu'na geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 İSTANBUL'DA 'TOPLANTI' KRİZİ

Bu arada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sağlık Bakanlığı tarafından 'İstanbul'da artan koronavirüs vakaları' için düzenlenen toplantıya davet edilmediği ortaya çıkmıştı.

İddiaya göre İmamoğlu, söz konusu toplantıyı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımdan öğrenmişti.

İmamoğlu pandemi toplantısına çağrılmamasına dün sert tepki göstermişti:

"Asgari tarifle, büyük bir nezaketsizlik olarak kabul ediyorum. İstanbul’da siz, pandemi için bir toplantı yapacaksınız işin tam da göbeğinde olan bir kurumu, davet etmeyeceksiniz. Halkımız bunu görür, hesabını da sorar. Neymiş efendim; ani gelişti. Yani biz, tırnak içinde ani gelişen toplantılar kavramının dışında mıyız? İstanbul’da ani bir olay olduğunda, İBB Başkanı olarak ilk ulaşılması gereken kişi, benim. Aciliyet karşısında, hangi durumda olursak olalım, koşar gideriz. 'Ne yapabiliriz' diye bakarız."

Dün Bursa'da açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca ise "Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'da çalışma arkadaşlarımla olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bilim Kurulu toplantısını da İstanbul'da gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

 TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

23 Ekim 2020 akşamı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 2 bin 165 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

Son 24 saatte 74 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi, 1493 kişi iyileşti. Böylece Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 311 bin 520'ye yükseldi.

Hasta sayısı 357 bin 693, vefat sayısı 9 bin 658, ağır hasta sayısı 1648, aktif hasta sayısı 36 bin 515 oldu.



Anahtar Kelimeler: İmamoğlu' korona testi pozitif

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER