Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İmamoğlu İBB Meclisini toplamak istedi, AK Partili başkanlar korona önlemi kapsamında katılmadı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm partilerin koronavirüs tedbirleri kapsamında grup toplantılarını iptal etmelerine rağmen İBB Meclisini toplamak istedi. İmamoğlu'nun davetine sadece CHP'li ilçe belediye başkanları icabet etti.

İmamoğlu İBB Meclisini toplamak istedi, AK Partili başkanlar korona önlemi kapsamında katılmadı

Başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere Türkiye'nin tüm resmi kurumlarında, koronavirüsün yayılmasını önlemek üzere 'çalışmalara ara' kararı verildi.

İmamoğlu meclisi toplamak istedi

Vatandaşları bir arada bulunmasını önlemek amacıyla her türlü organizasyon ve oturum da yine tedbirler kapsamında iptal edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün belediye meclisini toplamak için harekete geçti.

İçişleri Bakanlığının genelgesi açık

İstanbul'un 39 ilçe belediye başkanını İBB Meclisine çağıran İmamoğlu'nun davetine yalnızca CHP'li belediyeler icabet etti. AK Partili belediye başkanlarının toplantıya, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının 'koronavirüs tedbiri direktifleri' doğrultusunda katılmadığı öğrenildi.

"yenisafak.com'a konuşan yetkililer, söz konusu İBB oturumuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: Sn. Başkan, koronavirüse karşı pazar yerlerinde alınacak önlemleri gündem konusu yaptı. Bu çalışmalar zaten belediyelerimiz tarafından sürdürülüyor. Öte yandan alınacak tüm önlemler zaten Sağlık Bakanlığı tarafından tüm belediyelerimize iletildi. Ayrıca bizim alabileceğimiz bir karar yok. İçişleri Bakanlığının da genelgesi ortada. Bu oturum sağlıksız olacağı için katılım yapılmadı."

İlkokul, ortaokul ve liseler 1 hafta tatil; 23 Mart itibarıyla uzaktan eğitim.nÜniversiteler 3 hafta tatil.nSpor müsabakaları nisan sonuna kadar seyircisiz.nKamu görevlilerinin yurt dışına çıkışı izne tabi.nCumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışı programları ertelendi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER