Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İmamoğlu: Din istismarcılığı dünya barışının önünde engel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Din istismarcılığı maalesef dünya barışının, toplumsal güvenliğin ve bireylerin iç huzurunun önünde önemli bir engel oluşturuyor'' dedi.

İmamoğlu: Din istismarcılığı dünya barışının önünde engel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında, din görevlisi ve cami çalışanıyla bir araya geldi. Florya Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen yemekli toplantının açılışında Kur’an-ı Kerim okundu. 

İBB'in il genelinde görev yapan 3 bin 574 din görevlisine davetiye gönderdiği toplantıya yaklaşık 700 din görevlisi katıldı. 

Bu yıl ''Cami, din görevlileri ve vefa’' temasıyla haftanın kutlandığını anlatan İmamoğlu, vefa duygusunun, insani ve toplumsal olarak ihtiyaç duyulan özelliklerden biri olduğunu söyledi. İmamoğlu, “Hep birlikte kıbleye yöneldiğimiz, secdeye durduğumuz camilerimiz de bir anlamda, insandaki vefa hissinin simgeleridir'' dedi. 

'KİBİRLE DOLAN BENLİKLER İNANÇ VE DEĞERLERE ZARAR VERİR'

“Kendimizi başkalarından üstün görmeye başladığımızda, önümüze açılan yol bizi ancak düşmanlığa ve çatışmaya götürür” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: 

“Kibirle dolan benlikler yalnız etraflarına ve kendilerine değil, temsil ettikleri inanç ve değerlere de zarar verirler. Bir insanın, insan olarak yaratılmış olma vasfını geri plana atarak, onu sahip olduğu fiziksel özellikleri, sosyal kimlikleri, düşünce ve inançları dolayısıyla kendimizden farklı, kendimizden aşağı görmek, inançlı bir kalbin yapacağı şey olamaz. Yalnız insanlara değil, tüm canlılara, tüm kâinata aynı sevgi ve saygı dolu yaklaşımla muamele etmek zorundayız. İyiliği emredip, kötülüklerden uzak tutan, güzel ahlaklı olma yollarını gösteren, toplumda eşitlik ve adalete büyük değer veren dinimizin bu insancıl, bu erdemli özünü daha çok anlayıp daha fazla hissedebilmeli ve hissettirebilmeliyiz.” 

'DİN İSTİSMARCILIĞI'

Bütün din ve inançlarda, din üzerinden menfaat elde etme hevesine kapılanlar olduğunu anlatan İmamoğlu, “Din istismarcılığı maalesef dünya barışının, toplumsal güvenliğin ve bireylerin iç huzurunun önünde önemli bir engel oluşturuyor. İnançlı olmayı; manası ve kıymeti üzerinde düşünülmeden, hissedilmeden yerine getirilen ibadetlerden ibaret gören bir din anlayışı da bu tabloyu ağırlaştırıyor” diye konuştu. 

Bu noktada, din görevlilerinin çok önemli bir görev üstlendiğine inandığını belirten İmamoğlu, din hizmetinde olmanın çok büyük bir sorumluluk ve hassasiyet gerektirdiğini sözlerine ekledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER