Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İmamoğlu davasında kritik gün: Duruşmaya ara verildi

Davaya saat 16:00'ya kadar ara verildi. İmamoğlu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, karar ne olursa olsun İstanbulluları saat 16.00'da Saraçhane'ye davet etti.

İmamoğlu davasında kritik gün: Duruşmaya ara verildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 13 bin oy farkla kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında, “YSK Başkanı’na ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı davaya, bugün; İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

İmamoğlu'nun avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmaya CHP Genel Başkan Yardımcıları ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile çok sayıda milletvekili katıldı.

Saat 11.30 sıralarında Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde başlayan davayı takip eden isimler arasında; Mahmut Tanal, Erdoğan Toprak, Taylan Yıldız, Doğan Subaşı, Tarık Balyalı, Nurhayat Altaca, Murat Ongun, Gökhan Zeybek, Seyit Torun, Deniz Yavuzyılmaz, Erdem Gül, Özgür Karabat, Bahadır Erdem, Buğra Kavuncu yer aldı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ İLE AVUKATLAR ARASINDA GERGİNLİK

Bu arada, CHP İl Hukuk Bürosu'nun çağrısı üzerine adliyeye gelen çok sayıda avukat ise salonun küçük olması gerekçe gösterilerek adliyeye alınmadı. Bu sırada, güvenlik görevlileri ile avukatlar ve davayı izlemek için gelen vatandaşlar arasında gerilim yaşandı.

Bir önceki duruşmada savcılık, İmamoğlu hakkında “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine alenen hakaret” suçu gerekçesiyle 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ve ayrıca ‘siyasi yasak’ talebinde bulunmuştu.

Duruşma başlangıcında mahkeme başkanı, bir önceki celsede talep edilen reddi hâkim talebinin, üst mahkeme olan Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiğini söyledi.

REDDİ HÂKİM TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşma salonun olduğu koridor bariyerle kapatıldı. Duruşmayı takip etmek isteyen gazetecilerin bir kısmı salona alınmadı. Reddi hâkim talebi reddedildi

"SOYLU’NUN DA TANIK OLARAK DİNLENMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

Avukat Kemal Polat, “Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmiyoruz. TCK sürecinde Meclis Alt Komisyonlarında görev yapan Prof. İzzet Özgenç, Prof. Adem Sözüer, Prof. Ahmet Gökçen tarafından mütalaa verildi. 7 ayrı üniversiteden, 7 ayrı hocanın da mütalaası var. Bunların değerlendirilmesini talep ediyoruz. Hocalarımızın uzman görüş olarak tanık olarak dinlenmesini talep ediyoruz. Mahkemeye bir CD sunduk. Soylu ‘İBB Başkanı dava konusu ifadesiyle şahsımı yani hakareti bana yönelttiğini söylemiş. Suç duyurusunda bulundum’ ifadelerinin dosya için çözümünün yapılmasını, Soylu’nun da tanık olarak dinlenmesini talep ediyoruz.” dedi.

Tanıklığı kabul edilen Murat Ongun, “Gazeteciler İçişleri Bakanı’nı işaret ederek sordular. Açıklamanın ardından toplantılara devam ettik. Acaba “Sayın bakana çok mu ağır konuştunuz” dedim. O da ( İmamoğlu) “Az bile dedim’ dedi" ifadesini kullandı

 

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER