Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İmamoğlu ve Yıldırım´dan Kürt seçmen sorusuna yanıt

Küçükkaya´nın "Mesela İstanbul´da yaşayan Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyete aşık bir kardeşinizim. Kime oy vereyim? Beni ikna edin. İstanbul´da yaşayan bir Kürt kardeşiniz olarak hangisine oy vereyim" şeklindeki sorusuna her iki adayda ayrı, ayrı cevap ve

İmamoğlu ve Yıldırım´dan Kürt seçmen sorusuna yanıt

Cumhur İttifakı´nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı´nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu´nun katıldığı ortak yayın gerçekleşti.

Gazeteci İsmail Küçükkaya´nın modaretörlüğünde gerçekleşen ortak yayın Türkiye´deki birçok televizyon kanalı tarafından canlı olarak yayınlandı.

Küçükkaya´nın "Mesela İstanbul´da yaşayan Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyete aşık bir kardeşinizim. Kime oy vereyim? Beni ikna edin. İstanbul´da yaşayan bir Kürt kardeşiniz olarak hangisine oy vereyim" şeklindeki sorusuna İmamoğlu şöyle cevap verdi: "Ben Kürt kökenli vatandaşımın çocuğu mu, Türk kökenli mi diyorum. 16 milyon İstanbul´dan bahsediyorum. Sayın genel başkanıma ´Efendim ben İstanbul ittifakının adayı olmak istiyorum´ dedim. Partizanlığı bu belediyeden söküp, atacağız. Bunun içinde AK Partili, Saadet Partili, MHP´li elbette HDP´li hemşehrilerim var. Partizanlık bu ülkenin en büyük düşmanlarından biridir. Terör ön büyük sorundur peşinden partizanlık geliyor. Biz bu milleti barıştırmaya geliyoruz, eşitlemeye geliyoruz. Bağcılar´daki çocukla Kadıköy´deki çocuğu eşitlemeye geliyoruz. Ben bu çocuklardan bahsederken kökenini mi söylüyorum. Hepsi benim çocuğum. Biz mahallede demokrasiyi, semtte, ilçede, büyük şehirde sağladığımızda hiçbir sorun kalmaz. Gönül belediyeciliği ile afişler niye asıldı dedim. Bana 25 tane belediyenin kazanıldığını söylüyor. Partizanlıkla sadece ben değil sayın Yıldırım da mücadele etmeli. Ben özgürüm, 16 milyon insandan oy alıp belediye başkanı olacağım."

Binali Yıldırım ise, aynı soruya şöyle yanıt verdi: "Biz hizmet yaparken İstanbul´da ve Türkiye´de, 16 yıldır ben hizmet yapıyorum, insanların etnik kökenine bakmayız. İnançlarına bakmayız ve insanlarımızın hizmet götürürüken herkese aynı hizmeti götürürüz. Prensibimiz budur. Particilik, seçimlerde, kampanyada parti vardır. Kampanyada partinizin kampanyasını, söylemlerini dillendirirsiniz. Seçim biter, rozetini çıkarır hizmet yaparsınız. Şimdi eğer biz partizanlık filan yapıyorsak, eğer adres bizeyse ben bunu şiddetle reddederim. Böyle bir şey yok. İzmir´e gitsin Ekrem Bey, orada benim neler yaptığımı görsün. İzmir´in toplu taşıması İZBAN´ı biz belediyeyle beraber yaptık. Orada CHP belediyesi var. İzmir´in çevreyolunu yaptık. Konak Tüneli´ni yaptık, Adnan Menderes Havalimanı´nı yaptık.

İzmir İstanbul otoyolunu yapıyoruz. Bu sene sonu açılacak ve İzmir İstanbul 2 saat 10 dakikaya düşecek. Partizanlık bize asla ve asla bizimle beraber telaffuz edilmez. Bunu şiddetle reddederim."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER