Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İmam hatip camiasından Cübbeli Ahmet’e tepki

Katıldığı bir televizyon programında ‘’çocuklarınızı imam hatip okullarına göndermeyin’’ diyen Cübbeli Ahmet’e imam hatip camiasından tepki geldi.

İmam hatip camiasından Cübbeli Ahmet’e tepki

Cübbeli Ahmet’in dün akşam katıldığı bir televizyon programında imam hatip okullarına yönelik sarf ettiği sözler tepki çekti. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz ve ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, Cübbeli Ahmet’in açıklamalarına tepki gösterdi.

Din Öğretimi Genel Müdürü: Düzeltme Bekliyoruz

Ahmet Ünlü'nün dikkat çeken sözleri sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz, Cübbeli Ahmet'in öğretmen ve öğrencileri zan altında bırakan ifadelerini tashih etmesinin arzulandığını ifade etti. Yılmaz'ın yaptığı açıklama şöyle: "Sayın Ahmet Mahmut Ünlü'nün İmam Hatip Okulları ile ilgili açıklamaları kendisinin bu kurumlar hakkında sahih olmayan nakiller üzerinden zanda bulunmasına sebep olduğunu görmekteyiz. Bir asırdır "İmam Hatip Mektebi/Okulu/Lisesi" adıyla eğitim sistemimizde yerini alan İmam Hatip Okullarının temel misyonu, eğitim öğretimde bütüncül bir yaklaşımı esas alıp fizik-metafizik, madde-mânâ, dünya-ahiret dengesini ve ilişkisini gözeterek varlığa, hayata, bilime ve sanata tevhîdî bir anlayışla bakan, hayatın her alanında erdemleriyle var olan, tarihî ve kültürel mirasımızı özümsemiş, ailesine, çevresine, ülkesine ve bütün insanlığa faydalı olma idealine sahip, Kur'an ve Sünnet ekseninde bilgi ve hikmetin yolundan giderek medeniyetimizin ihyâ ve inşâ sürecinde sorumluluk alan öncü nesillerin yetiştirilmesi olmuştur.

"İmam hatiplerde birleştirici bir yaklaşım ortaya konuluyor"

İmam hatip okullarında verilen eğitimde ve ders kitaplarında ayrımcılıkları ve mezhebî farklılıkları öne çıkaran bir anlayış değil Kur'an ve sünnet merkezli, temel İslâmî kaynaklara dayalı bütünleştirici ve birleştirici bir yaklaşım ortaya konulmaktadır.

Okullarda verilen din eğitiminde İslam dîni içerisinde ortaya çıkan farklı fıkhî yorumlar ve düşünce oluşumları bir zenginlik olarak kabul edilerek öğrencilerin bu bilgileri doğru bir şekilde öğrenmesi hedeflenmektedir. Bunun sonucunda, öğrencilerin Kur'an ve sünnet çerçevesinde doğru inanca sahip olmaları, doğru bilgi, doğru düşünce ve doğru davranış kazanmaları hedeflenmektedir. Ülke insanının dînî inanış ve anlayışlarını göz ardı etmeksizin bid'at ve hurafelerden arındırılmış, sahih bir din öğretimi, devletin denetim ve himâyesinde gerçekleştirilmektedir.

ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz'dan 'Cübbeli Ahmet'e tepki

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün İmam-Hatip Liseleri'ne ilişkin açıklamasına tepki gösteren ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, Cübbeli'yi İmam Hatip Liseleri'ne davet etti.  ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  "Ahmet Mahmut Ünlü'nün söylediği gibi bir şey imam hatiplerde yoktur. İmam hatipleri ve eğitim programını tanımadığı aşikardır. İmam hatipler her türlü aşırılığının karşısındadır. Ahmet Mahmut Ünlü'nün öğrencilerimizi ve velilerimizi tedirgin etmeye hakkı yoktur bu bir vebaldir. Kendisini en kısa zamanda imam hatibe giderek yakından tanımaya davet ediyorum."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER