Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İmam hatiplere bakış raporu açıklandı: Ayrımcı dil azaldı olumlu haberler arttı

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, yazılı basında yer alan imam hatip haberleri üzerinden hazırlanan ?Gazetelerde İmam Hatiplere Bakış 2018? raporunu açıkladı. Rapora göre, imam hatipler gazetelerde daha çok olumlu haberlerle yer buluyor. Siyasi polemik

İmam hatiplere bakış raporu açıklandı: Ayrımcı dil azaldı olumlu haberler arttı

Halit Bekiroğlu, ÖNDER Genel Merkezi´nde düzenlediği basın toplantısında raporun detaylarını kamuoyu ile paylaştı. İmam hatiplerin bazen tarafgirlik bazen karşıtlık üzerinden tartışılan bir mesele olduğunu kaydeden Bekiroğlu, yüz yıllık mazisi olan bu kurumların en çok konuşulan en çok tartışılan kurumlar olduğunu söyledi.

Medyanın bakışı algıyı etkiliyor

Hem ÖNDER, hem paydaş STK´lar hem de kamudaki eğitim kurumları olmak üzere eğitimin tüm bileşenleri açısından medyanın bakışını analiz etmeyi önemli gördüklerini belirten Bekiroğlu, ?Medyanın imam hatiplere bakışı toplumdaki imam hatip algısını epeyce etkilemektedir? dedi. Bu bakışı irdelemenin basın için de faydalı olduğuna dikkat çeken Bekiroğlu, ?Olumsuz haberlerdeki çok abartılı, çok ölçüsüz, saygı sınırlarını aşan dil medyaya da zarar veriyor ama en önemlisi bu okullarda okuyan çocuklarımıza, velilerimize, bu ülke vatandaşına farkında olarak ya da olmayarak çok büyük zararlar veriyor? diye konuştu.

Yazının devamını okumak için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER