Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İLK VAAT YATTI

?Her emekliye bin lira? dediler ama dul eşe 750 lira, yetimlere 500 lira veriliyor... Emekliler arasında dahi adaleti sağlayamadılar.

İLK VAAT YATTI

İktidar partisinin en önemli seçim vaadinin mürekkebi kurumadan foyası döküldü. Hem cumhurbaşkanı düzeyinde hem de başbakan düzeyinde ?Bütün emeklilere seyyanen bin lira ikramiye? sözü yalan oldu. Eşinden emekli olanlar yani dullar 750 lira alırken babasından emekli olan kız çocukları ise 500 lira ile yetinmek zorunda kaldı.

?BAYRAMLARINI BAYRAM GİBİ GEÇİREBİLMELERİ İÇİN?

Emekliye söz verilen ikramiye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 Haziran´da, ?Emekli maaşlarında reel olarak iki katına, üç katına, dört katına varan oranlarda artışlar yaptık. Son olarak bayram ikramiyeleriyle emeklilerimizin bayramlarını bayram gibi geçirebilmelerine imkân sağladığımıza inanıyorum. Emeklilik için başvuru yapan ancak henüz işlemleri sonuçlandırılmayan 100 bin vatandaşımız bulunuyordu. Bunların işlemlerini tamamlayarak onların da ilk maaşlarını ve bayram ikramiyelerini alabilmelerini sağlıyoruz. Bu kardeşlerimiz Ramazan Bayramı ikramiyesi yanında Temmuz zammından da faydalanacak? demişti.

 

?12 MİLYON EMEKLİNİN TAMAMINA 1.000 LİRA VERECEĞİZ?

Başbakan Binali Yıldırım, 12 Mayıs´ta yaptığı açıklamada ikramiye için, ?Her yıl Ramazan Bayramı öncesi ve Kurban Bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz; bayram ikramiyesi. Miktar ne? Ramazan Bayramı öncesi 1000 lira, Kurban Bayramı öncesi 1000 lira. Tabii bu 12 milyonun üzerinde emekliyi düşündüğümüz zaman hatırı sayılır bir para ediyor. Emeklilerimiz daha fazlasına layık. Emeklilerin kendileri değil, dul ve yetimleri de dahil bundan istifade edecek. Dolayısıyla böylece 12 milyonun üzerinde emeklimize, ister az maaş alsın, ister çok maaş alsın bu bir bayram hediyesi, ikramiyesi olarak düşünülen bir şey? ifadelerini kullanmıştı.

ÇALIŞMA BAKANI ?TOP ÇEVİRDİ?

Başbakan Binali Yıldırım´ın ?Bunun kararı alınmıştır ve yılda 2 sefer emekli maaşı kaç para olursa olsun bakılmadan her bir emeklimize bin lira bayram ikramiyesi verilecektir, nokta. Net eline geçen para, brüt değil? açıklamasını Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tekzip etti. Sarıeroğlu, ?Bayram ikramiyesi ödemesinde de ilk günden itibaren şunu ifade ettik, hisseleri oranında dul ve yetim aylığı alanlar ki bu emekli maaşı değildir, tekrar bunun altını çizmek istiyorum. Dul ve yetim aylığı alanlara ilgili kanundaki hisseleri oranında ödemelerini gerçekleştireceğiz? diye durumu idare etmeye çalıştı.



Anahtar Kelimeler: VAAT YATTI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER