Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İlber Ortaylı'dan tartışmaya sebep olan açıklamalar: İki kanala da farklı açıklamalarda bulundu

Açıklamasında sığınmacılar hakkında "Onlar niye benim vatandaşım olsun" yorumlarında bulunan Ortaylı, bir önceki açıklaması da göz önüne alındığında büyük tepki çekti.

İlber Ortaylı

İlber Ortaylı geçtiğimiz dönemlerde A Haber'e yaptığı açıklamalarda sığınmacılar hakkında "Türkiye'nin mülteciye ihtiyacı var. Yaşlanıyoruz." yorumlarında bulunmuştu fakat Mayıs ayının başında yaptığı açıklamada ise tam tersini söyledi ve tepki çekti.

Ortaylı Mayıs ayının başlarında Halk TV'ye yaptığı açıklamalarda "Bir takım milletlerin, adamların bura ile ne ilişkisi var. Niye benim vatandaşım olsun. Türkiye göç ülkesi değil ki. Türkiye, ABD veya Uruguay değil. Öyle kurulmamış." dedi ve A Haber'e yapmış olduğu açıklamalar ile birleştirilen video, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Akademisyen İlber Ortaylı'nın yaptığı açıklamalar tepki çekerken kendisinden henüz bu olay hakkında bir açıklama gelmedi.

 

İlber Ortaylı'nın, farklı kanallarda yapmış olduğu açıklamaları içeren videonun linki: https://cdn.karar.com/media/sequence-01-10.20220512155621.mp4



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER