Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İlber Ortaylı A Haber'de konuştu: Türkiye'nin mülteciye ihtiyacı var

İlber Ortaylı, A Haber’de sığınmacılar ile ilgili “Türkiye’nin mülteciye ihtiyacı var” dedi.

İlber Ortaylı A Haber

Tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı, A Haber’de sığınmacılar ile ilgili konuştu. Ortaylı, “Türkiye’nin mülteciye ihtiyacı var” dedi.

“Yaşlanıyoruz değil mi hocam?” diyen programın sunucusu Melih Altınok’a İlber Ortaylı “Yaşlanıyoruz. Dua etmeliyiz ki bünyemiz bu yaşlılığı kaldırmaya müsait” cevabını verdi

İlber Ortaylı, mülteci konusundaki fikirlerini şu sözleriyle devam ettirdi:

“Yaşlanıyoruz. Dua etmeliyiz ki bünyemiz bu yaşlılığı kaldırmaya müsait. Bize kan verecek, destek verecek unsurlar var. Nasıl İsrail'i Yahudilik besliyorsa bir yerde, nasıl ABD göç ülkesi vasfını koruyorsa -şüpheli ama- bizi de kültürel azınlıklarımız koruyacak, çok açık.

Ve biz bu asrın ortalarına kadar kendi demografimiz itibariyle genç ülke olacağı, sonradan da ihtiyarlaşmayacağız onların sayesinde. Bu önemli.

Hele Afganları istemeyiz falan. Kim toplayacak senin meyvelerini, koyunlarına kuzularına danalarına kim bakacak, bir insan bir şeyi bilir de konuşur. Bir köylere gidip bakın, bakalım köylüler sizin gibi mi düşünüyor adamlar hakkında. Bu gibi şımarıklıkların veya bilmeden konuşmalara şiddetle karşıyım.Ve bunlarla politika yapılmaz"

 

Konu ile ilgili videonunun linki: https://static.daktilo.com/sites/71/uploads/2022/05/12/ilber-ortayl%C4%B1-a-haber.mpeg



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER