Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İLAHİYAT ÖN LİSANS MEZUNLARI İÇİN SINAVSIZ LİSANS TAMAMLAMA HAKKI

İlahiyat ön lisans mezunları için iyi haber! Öğrenciler istedikleri takdirde eğitim durumlarını lisans düzeyinde tamamlayabilecekler.

İLAHİYAT ÖN LİSANS MEZUNLARI İÇİN SINAVSIZ LİSANS TAMAMLAMA HAKKI

Diyanet-Sen tarafından uzun uğraşlar sonucunda hazırlanan ilahiyat ön lisans mezunları için sınavsız lisans tamamlama hakkı teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yaklaşık 56 bin ön lisans mezununu yakından ilgilendiren bu gelişmeye ilişkin haber TBMM Plan Bütçe Komisyonundan geldi.  Bir süredir Diyanet-Sen´in gündeminde olan ilahiyat ön lisans mezunları için sınavsız lisans tamamlama hakkı sonuçlandı. Konuya ilişkin kanun teklifinin kabul edilmesi itibariyle ilahiyat ön lisans mezunları eğitimlerini sınavsız bir şekilde lisans düzeyinde tamamlayabilecek.

mehmet-bayraktar-1.jpg? 

 

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar tarafından yapılan açıklamada ön lisans mezunu kurum çalışanlarının eğitim düzeylerini lisansa tamamlamalarının önemli olduğunu aktardı. Konuya ilişkin netice alabilmek için akademisyenlerle görüştüklerini, gerekli raporlarını hazırlattıklarını, Cumhurbaşkanı, bakanlar ve YÖK´ün konuya olumlu yaklaştığını ifade eden Bayraktar şu şekilde konuştu: ´´Bu hakkın elde edilmesinde emeği geçen desteklerini bizden esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ´a, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş´a, YÖK Başkanı Sayın Yekta Saraç´a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz´a, MEB Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin´e, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Sayın Bülent Çiftçi´ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kurum çalışanlarımıza ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.´´   



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER