Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İktidara yakın gazete yazdı! 'Türk milleti' ifadesi değişiyor

AK Parti ve MHP’nin başını çektiği Cumhur İttifakı’nın Yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Anayasaya yeni bir 'Türk Milleti' tanımı yazılacak.

İktidara yakın gazete yazdı!

AK Parti hükümetine yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi’nin bugünkü manşet haberinde çok sarsıcı bir iddia yer aldı. Söz konusu iddiaya göre Cumhur İttifakı tarafından hazırlanacak yeni anayasa taslağında 'Türk milleti', ‘İnsan haklarına saygılı’ gibi ifadelerde değişiklikler yapılacağı ortaya atıldı.

Türkiye Gazetesi’nden Ebru Karatosun’a ait habere “Anayasanın dili değişiyor” başlığı atılırken üzerinde çalışılan yeni Anayasya kapsamlı bir ‘Türk Milleti’ tanımı yapılacağı belirtildi.

Ebru Karatosun habere konu olan iddiasını AK Parti içerisindeki kaynaklarına dayandırarak Anayasa Bilim Kurulu önümüzdeki ay MHP’den bir heyetle görüşmelere başlayacağını belirtti. Kritik başlıkların ele alınacağı bu toplantıda en dikkat çekici başlıklardan biriside yeniden tanımlanan Türk ‘Milleti Kavramı’ oldu

 

Söz konusu haberde yeni Anayasaya gireceği iddia edilen ‘Türk Milleti’ kavramıyla ilgili şu bilgilere yer verildi.

“Yeni anayasa metninde yer alacak olan ‘Başlangıç Bölümü’nün ayrıntıları da belli olmaya başladı. Kapsayıcı bir başlangıç metninin yazıldığına vurgu yapan kaynaklar, anayasanın 'etnisiteden arındırılacağının' altını çizdi. Yeni anayasada, ‘Türk milleti’ kavramı ‘Her ferdin asli unsuru olduğu bir Türk milleti’ diye tanımlanacak. Özellikle 1982 Anayasasındaki dışlayıcı ifadelerin çıkarılacağını aktaran kaynaklar “Vatandaşın tanımında daha kapsayıcı hükümler getirilecek” diye konuştu.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER