Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İktidar medyasından, “Avrupa’yı küçük düşüren” Putin’e selam ve saygı

İktidar basını, Putin ile Macron’un Kremlin Sarayı’ndaki görüşmesinde koronavirüs önlemleri sebebiyle tercih edilen ‘uzun masa’yı çok sevdi...

İktidar medyasından, “Avrupa’yı küçük düşüren” Putin’e selam ve saygı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Moskova’daki görüşmesinde oturdukları masanın uzunluğu bütün dünyada gündem oldu.

Tartışmalara sebep olan fotoğraf, yaklaşık 5 saat süren toplantıdan sonra servis edilmişti.

Radio France Moskova muhabiri Sylvain Tronchet’nin aktardığına göre, ‘masa’ Macron ve Putin’in Moskova’daki görüşmesinde Covid-19 kapsamındaki ciddi önlemlerden sadece biriydi. Önceden PCR testleri yapılmış, masada ikisinden başka kimse oturmamıştı. Tercümanlar konuşmaları, bulundukları kabinlerde kurulan düzenekler üzerinden çevirmişti.  

Sosyal medyada ve Fransız basınında Putin’in birkaç gün önce Macaristan Başbakanı Viktor Orban’la da aynı mesafeden görüştüğü hatırlatıldı.    

Avrupa Parlamentosu üyesi Alman politikacı Daniel Freund, Rusya ve Macaristan liderlerinin 1 Şubat’taki görüşmesinden sonra bir fotoğraf paylaşarak, “Kremlin’deki masalar bile gaz boru hatlarına benziyor” diye yazmıştı.

Yine de Putin ve Macron görüşmesindeki masanın boyutuyla ilgili pek çok yorum yapıldı.

Türkiye’de ise iktidara yakın medya, Putin-Macron görüşmesinden servis edilen fotoğraf üzerinden, Putin’in Macron özelinde Avrupa’yı ‘küçük düşürdüğünü’ iddia etti:

Akşam gazetesi.

Takvim gazetesi.

Hürriyet gazetesi.

Yeni Şafak gazetesi.

Sabah gazetesi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER