Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İktidar kulisleri: “İmamoğlu kararını riske sokmamak için Yargıtay’da yeni bir daire kurulabilir”

Gazeteci Nuray Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığını engellemek ve seçimlerden önce İBB yönetimini ele geçirmek için iktidar kulislerinde konuşulan planları duyurdu.

İktidar kulisleri: “İmamoğlu kararını riske sokmamak için Yargıtay’da yeni bir daire kurulabilir”

Gazeteci Nuray Babacan, Gazete Pencere’nin manşetten anons ettiği yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığını engellemek ve seçimlerden önce İBB yönetimini ele geçirmek için iktidar kulislerinde konuşulan planları duyurdu.

İktidar kulislerinde İmamoğlu’na verilen siyasi yasak kararının onaylanması için itiraz süreçlerinin hızlandırılarak iki ay içinde sonuçlandırılmasının planlandığını öne süren Babacan, İstinaf’tan sonra kararın gideceği Yargıtay 4. Dairesi’nin bileşiminin de iktidar çevrelerince incelemeye alındığını yazdı.

Babacan, Yargıtay 4. Dairesi’nden İmamoğlu hakkındaki cezaya onama çıkmaması olasılığına karşı içinde Yargıtay Başkanı’nın da olduğu yeni bir daire kurulması önerisinin konuşulduğunu ileri sürdü.

***

Babacan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

“Yargıtay’dan istenen sonucun çıkmama olasılığı nedeniyle yeni dizaynlar konuşuluyor”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için en riskli seçime gidilirken, süreçte iktidarı avantajlı çıkartacak farklı enstrümanların kullanılacağı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyaset yasağıyla tescillendi.

Operasyonun bundan sonrası daha da ilginç olacak. “Hukuk devleti, hak, hakkaniyet, anayasal güvence” gibi itirazlar arasında, konunun iki ay içerisinde sonuçlandırılması, hatta Yargıtay’dan istenen sonucun çıkmama olasılığı nedeniyle yeni dizaynlar yapılması konuşuluyor.

Siyasi kulisler, son bir haftadan beri İmamoğlu kararıyla yatıp kalkıyor. Konu, hem Cumhur İttifakı’nın hem de Millet İttifakı’nın gündemini baştan aşağı değiştirdi. Çünkü bu kararın her iki yakada da ciddi sonuçları olacak.

“İtiraz süreci iki ay içinde sonuçlandırılacak, İmamoğlu’nun adaylığının yolu tıkanacak”

Kapalı kapılar ardında iç açıcı olmayan planlara gelince… Şöyle ki; İmamoğlu’nun olası Cumhurbaşkanı adaylığını ortadan kaldırmaya yönelik operasyonun bundan sonrasına ilişkin süreç öyle bildiğimiz gibi olmayacak. Yani İstinaf veya Yargıtay süreci için geleneksel takvim işletilmeyecek.

Yerel mahkemenin kararına yapılan itirazların inceleme ve sonuçlandırılması hızlandırılacak. İktidar, bunun alt yapısını hazırlamaya başladı. Kulislere göre bu iş, iki ay içerisinde sonuçlandırılacak. Seçimlerin mayıs ayının ikinci yarısında yapılması planına göre, adayların kesinleşmesi mart ayının ikinci yarısına kalıyor.

Bu nedenle, daha İmamoğlu’nun olası adaylığı gündeme gelmeden yolu tıkanmış olacak. Zaten, Millet İttifakı’nın her an cezası onanacak bir adayla yola çıkması da beklenmiyor.

“Yargıtay’da yeni bir daire oluşturmayı önerenler var”

Plan burada bitmiyor. İstinaftan sonraki aşamada Yargıtay devreye girecek. Bu tür davalara bakan Yargıtay 4. Dairesi’ndeki hakimlerin yapısı bile incelenmeye başlandı. Kararın buradan çıkmama olasılığı tartışılıyor. Böyle bir risk görülmesi durumunda, içinde Yargıtay Başkanı’nın da yer aldığı yeni bir daire oluşturulmasını önerenler var.

İktidar ortakları, hem İmamoğlu’nun adaylık olasılığını ortadan kaldırmak, hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine seçimlerden önce sahip olmak istiyor.

 

Kaynak: serbestiyet.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER