Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İktidar ile muhalefeti 'Fatih' birleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi' açıklamasının ardından hem iktidar cephesinden hem de muhalefetten peş peşe 'doğal gaz' mesajları geldi.

İktidar ile muhalefeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi' açıklamasının ardından hem iktidar cephesinden hem de muhalefetten peş peşe 'doğal gaz' mesajları geldi. 

"MİLLETİMİZ İÇİN TARİHİ BİR GÜN"

Erdoğan'ın Dolmabahçe Ofisi'nde Türkiye'nin, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdiğini açıkladığı toplantıya katılan Meclis Başkanı Şentop, çıkışta gazetecilere konuştu, "Milletimiz için tarihi bir gün, bir dönüm noktası. Türkiye, enerji giderlerini ortadan kaldırdığı zaman çok daha büyük bir hızla büyüyecek, gelişecek, refah ve kalkınma yolunda daha büyük adımlarla ilerleyeceğiz" dedi.

 

 

Şentop şunları kaydetti: "Zaman zaman bazı küçümseyen veya bu yapılan işin ve neticenin ehemmiyetini küçültmeye çalışan yaklaşımlar var. Bunlar önemli değil. Milletimiz için tarihi bir gün, bir dönüm noktası. Türkiye, enerji giderlerini ortadan kaldırdığı zaman çok daha büyük bir hızla büyüyecek, gelişecek, refah ve kalkınma yolunda daha büyük adımlarla ilerleyeceğiz. Elhamdülillah diyoruz, milletimize şükranlarımızı, Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi arz ediyoruz."

"ENERJİDEKİ BAĞIMSIZLIĞIMIZIN ARİFESİNDEYİZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervi "müjdesine" ilişkin #MüjdelerOlsun etiketiyle paylaşımda bulundu.

Türkiye'nin tarihindeki en büyük doğal gaz keşfinin hayırlı olmasını dileyen Oktay, paylaşımında, "Büyük Türkiye yolunda, Fatih sondaj gemimizle atılan adımla enerjideki bağımsızlığımızın arifesindeyiz. Türkiye için çalışmaya, üretmeye ve mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CumhurbaşkanI Erdoğan'ın Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervi 'müjdesi' ile ilgili paylaşımda bulundu.

Sosyal medya hesabında Fatih sondaj gemisinin bulunduğu ve üstünde "İstikamet büyük ve güçlü Türkiye" yazan bir fotoğrafa yer veren Kurtulmuş, "Ülkemiz tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye istikametinde kendi milli eksenini tahkim ediyor. Şükürler olsun. Allah nazardan saklasın." ifadelerini kullandı.

"EMEĞİ OLAN KADROLARI KUTLUYORUZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter'dan paylaşım yaptı, "Cumhurbaşkanımız, Millete Sesleniş konuşmasında, Karadeniz’de 320 Milyar metreküp doğal gaz bulunduğu müjdesini verdi. Dönüm noktası milli projede emeği olan kadroları kutluyoruz. Bu gelişme, verdiği heyecanla, halkımıza salgına karşı da motivasyon olacak. Her alanda başaracağız" ifadelerini kullanıldı.

"FATİH İE TÜRKİYE ÇAĞI'NIN KAPISI AÇILIYOR"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye'nin Karadeniz'deki ilk milli derin deniz sondajını gerçekleştiren Fatih sondaj gemisinin doğal gaz keşfi üzerine Twitter hesabından, "Fatih ile Türkiye Çağı'nın kapısı açılıyor. Müjdeler olsun." paylaşımı yaptı. 

"MİLLİ ENERJİDE YENİ BİR DÖNEM AÇILDI"

Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın, "Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır." sözünü paylaşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da "Milli enerjide yeni bir dönem açıldı, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Müjdeler olsun." ifadesini kullandı. 

"YENİ BİR ŞAHLANIŞA ŞAHİT OLDUK"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün güçlü Türkiye yolunda yeni bir şahlanışa şahit olduk. Şanlı devletimizin yükselişi, daha nice müjdelerle ilanihaye sürecek. Bu uzun maratonda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bize durmak yok." değerlendirmesini yaptı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih gemisini selamladığı fotoğrafı paylaşarak "Elhamdülillah" ifadesini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI'MIZIN MÜJDESİYLE GURURLADIK"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Twitter hesabından yayınladığı tebrik mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yeni bir döneme şahitlik etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, "Müreffeh yarınlar, güçlü ve tam bağımsız Türkiye yolunda Sakarya Gaz Sahası'nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da doğal gaz rezervi bulunmasını kutladı.

Selçuk, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde arama faaliyetleri yürüten Fatih gemimizin Karadeniz'de bulduğu doğal gaz rezervinin müjdesiyle gururlandık. Bu keşfin, ülkemizin müreffeh yarınlarına değer katmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

"ALINTERİ DÖKÜLMÜŞ HER ŞEY KIYMETLİ"

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Karadeniz'de doğalgaz rezervi bulundu' müjdesini değerlendirdi. Ağıralioğlu, "Bir metreküp bile bulunsa memleketimiz için bulunmuş, emek verilmiş, alın teri dökülmüş her şey kıymetlidir" dedi.

Ağıralioğlu şunları kaydetti: "Açıklanan rezervin daha altında bir rezerv açıklandı. Biliyorsunuz yabancı basında çıkan 800 milyar metreküpten oluşmuş bir beklenti vardı 320 milyar metreküp açıklandı. Piyasalar buna tepki verdi. 1 metreküp bile bulunsa memleketimiz için bulunmuş, emek verilmiş, alın teri dökülmüş herşey kıymetlidir.

Dolayısıyla enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak, üretimimizde rekabet imkanlarımızı kuvvetlendirecek, cari açığımızın kapanmasına katkı sağlayacak bu teşebbüs içerisinde emek edinmiş herşeye teşekkür etmek bizim milletimiz adına da partimiz adına da devletimiz adına da borcumuzdur. Dolayısıyla bakanlığımızın çalışanlarına, teknik ekibe, bu süreç boyunca emekleri bulunan herkese tüm kalbimizle teşekkür ediyoruz"

"ÜLKEMİZİN GÜCÜNÜ ARTIRMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın açıklamasının ardından 'doğal gaz' mesajı paylaştı.

Twitter'dan paylaşım yapan İmamoğlu "Bulunan doğal gaz rezervinin milletimizin refahını ve ülkemizin gücünü artırmasını temenni ediyorum. Denizlerimizde ailelerinden uzakta aylar boyunca fedakarca çalışan Fatih Sondaj Gemisi'nin tüm mürettabatına da şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta Karadeniz'deki doğal keşfi ile ilgili paylaşım yaptı.

Yavaş, Twitter hesabından "Fatih Sondaj Gemimizin Karadeniz'de gerçekleştirdiği 320 milyar hacüp doğal gaz rezervi keşfinin milletimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemizin enerji alanında attığı bu önemli adım hepimiz için bir gurur kaynağıdır" mesajı yazdı.

DEVA VE GELECEK PARTİSİ'NDEN 'DOĞAL GAZ' MESAJI

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç, İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi sözcüleri de 'tebrik' masajı yayımladı.

CHP Enerji ve Alt Yapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: "Karadeniz’de ‘Sakarya Sahası’ adı verilen sahada 320 milyar metreküp #doğalgaz bulunması sevindiricidir. Yüzde 98,9 dışa bağımlı olduğumuz doğalgazda 320 milyar metreküp rezerv, tam anlamıyla üretime geçildiğinde önemli bir katkı sağlayacaktır"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: "Güzel bir haber aldık. Sevindik. Enerjide dışa bağlılığımızı minimize edecek bu kaynağı en verimli bir şekilde milletimizin refahı, ülkemizin güçlenmesi için kullanmak temel görev ve sorumluluktur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun."

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: "Karadeniz'de Tuna 1 kuyusunda doğalgaz bulunması ülkemiz adına sevindiricidir. Enerjide dışa bağlılığımızı ortadan kaldıracak, ülkemizin refahını arttıracak her türlü adımı destekliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan: "Doğalgaz rezervinin bulunması sevindirici bir haber. Hayırlı olsun ülkemize. Doğru işletilir ve vatandaşlarmıza faydası olur inşallah. Ama siyaseten bir şey katar mı Ak Parti’ye derseniz, cevabım ‘hayır’ olur. Millet burnundan soluyor, hiç gazla bitecek gibi değil vatandaşın derdi."

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci: "Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli enerji hamlesinde emeği bulunan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese şükranlarımızı ifade ediyoruz. Tek üzüntümüz; böyle önemli bir günün ekonomiyi iflasa sürüklemiş bir şahsın aklanması, hatalarının üstünün örtülmesi ve meşrulaştırılması için kullanılması olmuştur. Ülkeyi yönetenler keşke ikinci bir müjdeyi verip, ekonomi yönetiminde de yeni bir dönemi başlatabilselerdi."

DEVA Partisi Genel Merkezi: "Karadeniz’de yapılan araştırmalar sonucu bulunan doğal gaz rezervleriyle ilgili haberler, ülkemiz için hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Tahmini rezerv verisi dışında herhangi bir bilgi kamuoyuyla paylaşılmadığı için rezervin ekonomimize katkısını ölçümlemek şimdilik mümkün değil. Şeffaf yönetim ilkesi gereği, en kısa zamanda detayların açıklanmasını temenni ediyoruz."

"HER BAKIMDA ÇOK SEVİNDİRİCİ BİR DURUM"

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici Twitter'dan paylaşım yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan' "Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi" açıklamasını değerlendiren Kesici "Karadeniz’de bulunan 320 milyar m3 doğalgaz rezervi her bakımdan çok sevindirici bir durumdur. Hükümeti ve İlgili tüm insanlarımızı kutluyorum. Umulur ki süreç içerisinde daha başka rezervlerin bulunabilmesinin de bir öncü göstergesi olur. Milletimiz ve devletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı da, Karadeniz'deki doğal gaz keşfi ile ilgili teşekkür mesajı paylaştı.

MSB'nin sosyal medya hesaplarından, "Müjdeler olsun" mesajıyla yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, Karadeniz'deki Tuna-1 sahasında keşfedilen doğal gaz rezervi asil milletimizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği bu büyük müjdenin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, 320 milyar metreküplük doğal gazın keşfinde emeği geçen, fedakarca ve kahramanca çalışan herkesi yürekten kutluyoruz."

ERDOĞAN DOLMABAHÇE'DEN DUYURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki gün önce 'Müjdeli bir haberimiz olacak' sözleriyle dile getirdiği ve herkesin merakla beklediği büyük 'müjde'yi açıkladı. Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi" diyerek, Fatih sondaj gemisinin 20 Temmuz 2020'de Tuna-1'de başladığı çalışmasında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettiğini duyurdu.

Erdoğan, keşfedilen Karadeniz gazının 2023'te kullanıma sunulmasının hedeflendiğini de kaydetti.

KARADENİZ'DE TARİHİN EN BÜYÜK KEŞFİ

320 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ KEŞFETTİ

AA'nin haberine göre, Türkiye'nin Karadeniz'deki ilk milli derin deniz sondajını gerçekleştiren Fatih sondaj gemisi, Sakarya Gaz Sahası'nda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti. Bu rakam, Türkiye'nin yıllık tutarı yaklaşık 12 milyar dolar seviyesine gerileyen doğal gaz ithalatını ciddi miktarda önleyebilecek seviyede bulunuyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'müjde' olarak açıkladığı Fatih sondaj gemisinin Türkiye tarihindeki en büyük doğal gaz keşfi, ülkenin son dönemde denizlerde yoğun bir şekilde yürüttüğü sismik arama ve sondaj faaliyetlerinin ilk somut meyvesi oldu. 

Türkiye'nin Karadeniz'deki münhasır ekonomik bölgesinde, yaklaşık 170 kilometre açıkta gerçekleştirdiği ve ülkenin doğal gaz ithalatının önemli bir kısmını karşılayabilecek bu keşif, bundan sonra denizlerde yürütülecek arama ve üretim faaliyetleri açısından yeni bir dönemin kapısını aralıyor. 

Türkiye'nin bu keşfinin uluslararası şirketlerin Karadeniz'e olan ilgisini artırması beklenirken, bölgedeki dengeleri değiştirebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER