Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İKTİBAS DERGİSİNİN 2019 YILI EYLÜL SAYISI ÇIKTI…

İktibas'ın 489'uncu sayısı "Gidiş nereye?" manşeti ile çıktı. Kavram bölümünde ise bu ay 'İhsan' konusu işleniyor

İKTİBAS DERGİSİNİN 2019 YILI EYLÜL SAYISI ÇIKTI…

İktibas Dergisinin Eylül sayısı çıktı

İktibas'ın 489'uncu sayısı "Gidiş nereye?" manşeti ile çıktı. Kavram bölümünde ise bu ay 'İhsan' konusu işleniyor.

Eylül sayısı ile okurları buluşan İktibas yeni sayısında toplumsal gidişatı kapak ve yorum konusu yapıyor. Toplumun nereye doğru ve neden dolayı gittiği değerlendirilen yorumda bu gidişat içerisinde siyasi erkin rolü, 20'inci yüzyılın ilk çeyreğinde yaşanan düzen değişikliği ve sonuçlarına dikkat çekiliyor. Yorumda ayrıca, İslam ümmeti olarak sorunu, fevri, gündelik olayların etkisiyle yorumlamaktan sakınıp, hikmet nazarıyla yaklaşarak, hayatın bütününü kapsayan, bütüncül ve tutarlı izahlar yapmak durumunda olduğumuz vurgulanıyor.

Kur'an'da birçok ayette geçmekte olan "İhsan" kelimesi, kökü olan ha-su-ne fiilinden başlayarak geniş bir şekilde Kavram başlığı altında ele alınıyor. Dilimize yerleşmiş olan Hasan kelimesinin de aynı kökten gelen hasen kelimesi olduğu belirtilen incelemede, ihsanın sosyal ve siyasi yansımaları anlatılırken, ihsan yapanlara mükâfat olarak Allah tarafından, onların yaptıklarından daha güzel bir ihsan ile karşılık verileceği hatırlatılıyor.

Dergide ayrıca, başta Atasoy Müftüoğlu olmak üzere, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer, Hüseyin Alan, Ahmet Ferhat Öksüz, İlyas Yorulmaz ve Elif İsmailoğlu'nun makaleleri ile birlikte, Ağustos ayının dikkat çeken haberlerinden derlenen iktibaslar da derginin klasikleşmiş bir diğer bölümünü oluşturuyor.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz