Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İktibas Dergisi Mart Sayısı Çıktı

İktibas’ın 507’inci sayısı “Cumhuriyetin Fabrika Ayarları” manşeti ile çıktı, bu ayın kavram konusu ise “Birr”…

İktibas Dergisi Mart Sayısı Çıktı

İktibas Dergisi yeni sayısı ile okuyucuları ile buluştu. 2021 yılının bu üçüncü sayısının gündemi, Ayasofya başimamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’ın sözleri ile başlayan tartışma oldu.

Boynukalın’ın, yeni anayasa tartışmaları çerçevesinde, sosyal medyada AnayasadaİslamOlsun etiketi ile paylaştığı “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” mesajı ‘laiklik’ merkezli bir tartışmaya yol açtı. Konuya ilişkin değerlendirme İktibas’ın Yorum sayfalarında yer aldı.

Kur’an’ın kurucu kavramlarından bir tanesi olan “Birr” kelimesinin geniş bir incelemeye tabi tutulduğu Kavram sayfalarında ise, Kur’an’ın “İman kalbe yerleşmediğinde, yüzeysel ve şekilden ibaret kalan, kabuksal dindarlıklarla; insanın bütün uzuvları ve duygularıyla teslim olup, bütün benliği ile kendisini Allah’a itaate adaması şeklindeki teslimiyet arasında ayrım yaptığı” vurgulandı.

İktibas’ın bu sayısında Atasoy Müftüoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Hüseyin Alan, Yakup Döğer, Ahmet Ferhat Öksüz ile Sanat-Edebiyat sayfalarında İbrahim Eryiğit, Mehmed Durmuş, Cevat Akkanat ve Avni Doğan yazı ve şiirleriyle okuyucularına sesleniyor.

 



Anahtar Kelimeler: İktibas Dergisi Sayısı Çıktı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz