Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İkna odası bodrum katta

Ailesine kavuşan Mekiye, PKK’ya nasıl katıldığını anlattı.

İkna odası bodrum katta

Okuldan iki arkadaşının kendisini HDP il binasına götürdüğünü belirten genç kız, “Bodrum katta ‘Mizgin’ kod adlı 40-45 yaşlarında, beyaz eşarp takan kadının yanına indik. Beni ikna edip 3 kişiyle Silopi’ye gönderdi. Oradan da botla Suriye’ye geçtik” dedi.

Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Hüsniye Kaya’nın güvenlik güçlerine teslim olan kızı Mekiye Kaya, HDP il binasındaki kişiler aracılığıyla dağa götürüldüğünü söyledi. Merkez Bağlar ilçesinden 14 yaşındayken 5 yıl önce dağa götürülen ve PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Mekiye, savcılıktaki ifadesinde terör örgütü PKK’ya katılışını, yaşadığı pişmanlığı ve örgütten nasıl kaçtığını tüm detaylarıyla anlattı.

 

PKK’dan kaçıp teslim olan Mekiye Kaya, yıllardır ayrı kaldığı ailesiyle hasret gideriyor.

İL BİNASINDA İKNA EDİLDİ

Mekiye Kaya, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadesinde liseye başladığı ilk günlerde okuldaki iki öğrencinin sık sık kendisine PKK propagandası yaptığını belirterek, “2015 yılında defter ve kitaplarımı okulda bırakıp HDP il binasına götürüldüm. Gerçek ismini bilmediğim 40-45 yaşlarında ‘Mizgin’ kod adlı beyaz eşarp takan bir kadının yanına götürdüler. Bu kadın Diyarbakır HDP il binasının alt katında bulunuyordu. Örgüte katılmak isteyenlerin bu kadına götürüldüğünü anladım” dedi.

 

Gel bir daha sarılayım

Gel bir daha sarılayım

SİLOPİ’DEN SURİYE’YE

Baskı üzerine örgüte katılmayı kabul ettiğini belirten Kaya, şunları söyledi: “HDP il binasında bana örgüte katılmam için propaganda yapıldı. ‘Mizgin’ kod adlı kadın, beni örgüte götürmesi için iki erkek ve bir kadını çağırdı. Aynı akşam 21.00’de araçla Şırnak Silopi’ye gittik. Nehir kıyısına kadar yürüdük. Beraber geldiğimiz 3 kişi beni milise teslim etti. Botla Suriye tarafına geçtik. Beni teslim alan 2 kişi ile Derik kampına gittik.”



Anahtar Kelimeler: odası bodrum katta

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER