Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İkinci Kanal adlı İsrail televizyon kanalı belgelerini yayınladı

İsrail İstihbaratının Sağlık Mafyasını Kolladığı Ortaya ÇıktıFilistin Enformasyon Merkezi+- Bir İsrail televizyonunun yayınladığı görüntülü araştırma dosyası herhangi bir tıbbi belgeye sahip olmayan, doktor veya sağlık görevlisi olarak çalışmak için Sağ

İkinci Kanal adlı İsrail televizyon kanalı belgelerini yayınladı

Filistin Enformasyon Merkezi+-
Bir İsrail televizyonunun yayınladığı görüntülü araştırma dosyası herhangi bir tıbbi belgeye sahip olmayan, doktor veya sağlık görevlisi olarak çalışmak için Sağlık Bakanlığı'ndan gerekli ruhsatı almayan bazı şahısların Kudüs'te sağlık merkezleri ve klinikler açtıkları ve bu kliniklerde doktor ya da sağlık görevlisi olarak çalıştıkları gerçeğini açığa çıkardı.

İsrail İkinci Kanalı'nın yayınladığı araştırmaya göre kendilerini doktor olarak takdim eden bu kişilerin bazıları aslında binek araç veya kamyonet sürücüsü. Bunlar İsrail sigorta kurumundan aldıkları paralarla sağlık hizmetleri veren kliniklerde ve sağlık merkezlerinde çalışıyorlar. İşgal yönetimi bu kurumlara yaptığı ödemelerin parasını ise işgal altındaki Kudüs'te ikamet eden Filistinlilerden topluyor.

Yayınlanan araştırmaya göre buralarda çalıştırılan sözde doktorlar gerçekte tıp diplomalarına ve stajlarını yaptıklarına dair başka doktorların onaylarına sahip değiller. Ayrıca ilaç ticareti yapma konusunda gerekli yetkiye sahip değiller.

Tedavi hizmetleri veren Kupat Holim (Hastalar Sandığı) kliniklerinde bu yönden ciddi karışıklıklar ve usûlsüzlükler var.

Araştırmada dile getirildiğine göre tıp diplomasına ve mesleki belgelere sahip olmayan bir bayan gazeteci Kupat Holim kliniklerinde çalışmak için müracaatta bulundu ve doktor olarak görev almayı başardı.

Söz konusu kliniklerin, kendileri de herhangi bir tıbbi ehliyete sahip olmayan ama İsrail istihbaratından buraları açmak için ruhsat almayı başarabilmiş olan sahipleri "gazeteci doktor"un çalışmasına onay verdiler.

Olayla ilgili görüntüleri ve bilgileri yayınlayan kanal söz konusu kliniklerde çalışma hakkı elde eden ve gerçekte doktor olmayan gazeteci bayanın buralarda çalışanların çoğunun mafya elemanı olduklarını söylediğine dikkat çekti. Yine bu bayanın ifade ettiğine göre tıp diplomasına sahip gerçek doktorlar da sahte doktorluk yapanlardan söz etme cesareti gösteremiyorlar.

Bir gerçek doktorun verdiği bilgilere göre gelen hastalardan bazıları normalde kullanılmasına izin verilmeyen ve içinde uyuşturucu bulunan ilaçlar istiyorlar. Ancak söz konusu kliniklerin sahipleri doktorlardan onların bu ilaçları temin etmelerine yardımcı olmalarını istiyorlar. Yardımcı olmamaları durumunda da onları işten kovuyorlar.

Kudüs'te İsrail'in sigorta kurumuna sağlık sigortası primi ödeyen 330 bin Filistinli bulunuyor. Bunlar ancak İsrail'in gösterdiği kliniklerden sağlık hizmetleri alabiliyorlar. Bu kliniklerin de tamamının sahte doktorlar çalıştırdığı tespit edilen Kupat Holim adlı kuruma ait olduğu belirtildi.

İşgal yönetimi sağlık sigortasını Kudüslülere bir baskı aracı olarak kullanıyor. Ancak kendilerinden toplanan primlerin karşılığında da onlara sahte doktorlarla hizmet veriyor.
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER