Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İkinci el bilgisayarlara rağbet arttı

Sıfır bilgisayar fiyatlarının yüksek olmasının vatandaşları ikinci el bilgisayar almaya yönelttiğini vurgulayan bilgisayar satıcıları, ikinci el bilgisayarların da bütçeyi aştığını dile getirdi.

İkinci el bilgisayarlara rağbet arttı

Fiyat artışlarının en büyük sebebinin dolardan kaynaklandığına işaret eden bilgisayar satıcısı Muhammed Cihat Güç, bilgisayar parçaları, dolar kuru üzerinden geldiği için fiyatlarının cep yaktığını söyledi.

Alım gücünün düştüğünden dolayı artık sıfır bilgisayarların satılmadığını ifade eden Güç, vatandaşların ikinci el bilgisayar taleplerinin olduğunu vurguladı.

İkinci el bilgisayara rağbetin arttığına değinen Güç, "İnsanlar sıfır ürün alamadıkları için ister istemez ikinci ele başvuruyor. Şu an için alım gücü baya bir düşüşte. Fiyatlar aşırı derece yükseldiği için insanların alım gücü yok. Bizim parçalarımız dolar üzeri geldiği için ister istemez fiyatı etkiliyor. Genelde masaüstü oyun bilgisayarları ve laptop bilgisayarlar çok rağbet görülüyor." şeklinde konuştu.

"Rağbet var ama alım yok"

İkinci el ile sıfır bilgisayar fiyatları arasında yarı yarıya fark olduğunu vurgulayan Güç, "Son zamanlarda dolar ve enflasyon düşük olmasından dolayı alım gücü baya bir düştü. Rağbet var ama alım yok. Özelliklerini soruyorlar müşterilerimize söylüyoruz fakat geri dönüş olmuyor. Genelde öğrenciler rağbet gösteriyor. Burada okuyan üniversite öğrencileri geçmişte sıfır alırken şu anda ikinci ele yönelmiş durumda. İkinci el ile sıfır arasında yarı yarıya fiyat farkı var. Bu fiyat farkından dolayı ikinci el rağbet görüyor ama yine de fiyatlar çok yüksektir. İş görecek ikinci el bir sistem ortalama olarak 3 bin 500-4 bin liradan başlıyor. Sıfır ürünler ise minimum 10 bin liradan başlıyor. Oyun için tercih edilen işlemciler ve programlar için tercih edilen farklı markalarda işlemciler var." dedi.



Anahtar Kelimeler: İkinci bilgisayarlara rağbet arttı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER