Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İki Yıl Önce Kurulan İnsan ve Özgürlük Partisi

İnsan ve Özgürlük Partisi yetkilileri, parti merkezlerinin Van’da olacağını aktardı.

İki Yıl Önce  Kurulan İnsan ve Özgürlük Partisi

BasNews- Türkiye’de 24 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerde partiler arasında tartışmalar devam ederken yeni bir Kürt partisi kuruldu. Kürt ve Kürdistan ilkeleri üzerine kurulan İnsan ve Özgürlük Partisi, 3 Mayıs'ta Türkiye İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Fotoğraf: Twitter
Fotoğraf: Twitter

İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Sekreteri Mehmet Kamaç, partilerini dört esas üzerine kurduklarını vurgulayarak, amaçlarından bir tanesinin dindar ve demokrat Kürtleri bir araya getirerek Türkiye’de siyaset yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi. K24’ün haberine göre; Kamaç, “İnsan ve Özgürlük Partisi kendisini dört prensip üzerine kurulu. Bunlardan birincisi demokratik bir parti olması, ikincisi bir Kürt partisi olması, üçüncüsü evrensel bir parti ve dördüncüsü de bütün dinlerin ve dindarların kendini içerisinde bulacağı bir parti olmasıdır” dedi.

İnsan ve Özgürlük Partisi yetkilileri, parti merkezlerinin Van’da olacağını aktardı. Resmi olarak kurulduktan sonra da Ankara, İstanbul ve İzmir’de parti temsilcilikleri açılacak.



Anahtar Kelimeler: Kurulan İnsan Özgürlük Partisi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER