Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İki Cumhuriyetçi karşı karşıya: ‘Trump, DeSantis’e saldırmaya hazırlanıyor’

ABD’de başkanlık seçimleri yaklaşırken ABD eski Başkanı Donald Trump’ın olası aday adayı Florida Valisi DeSantis’e ‘saldırmaya hazırlandığı’ haberleri ülke basınına yansıdı.

İki Cumhuriyetçi karşı karşıya: ‘Trump, DeSantis’e saldırmaya hazırlanıyor’

ABD’de 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi başkanlığa yeniden aday olacağını açıklayan ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi siyasetçi Donald Trump ile başkanlığa aday olacağını henüz resmi olarak açıklamayan Cumhuriyetçi Partili Florida Valisi Ron DeSantis arasındaki adaylık mücadelesi de hız kazandı.

ABD’nin Axios haber sitesinin ‘Trump’ın düşüncelerine aşina kaynaklara ve arkadaşlara’ dayandırdığı haberine göre, Donald Trump, ‘sadakatsizlik, sosyal güvenlik ve sağlık sistemindeki değişikliklere destek gibi konularda Ron DeSantis'i kötüleyerek' seçimler öncesinde Ron DeSantis's 'saldırmayı’ planlıyor.

NIKKI HALEY DE CUMHURİYETÇİ PARTİ’DEN ADAY

‘Trump’ın bir sırdaşı’nın sözlerine atıfta bulunan Axios haber sitesi, bu kişinin, “Trump öncesi bir Ron var ve Trump sonrası bir Ron var. Eskiden Reagan Cumhuriyetçisiydi. Onun geldiği yer burası. Şimdi görüşlerini beceriksizce o partinin popülist milliyetçi duygusuyla eşleştirmeye çalışıyor” dediğini aktardı.

Cumhuriyetçi siyasetçi ve iş insanı Trump ile Güney Carolina eski valisi Nikki Haley, Cumhuriyetçi Parti’den başkan adaylığını ilan edilen tek büyük adaylar. Florida Valisi DeSantis ise aday olması beklense de henüz adaylığını açıklamış değil. The Guardian’ın aktardığına göre, Trump ve DeSantis anketlerde önde gitse de Trump son dönemde birçok ankette DeSantis'e karşı bir ivme kazanmış durumda. 

PEK ÇOK CUMHURİYETÇİ TRUMP’IN ADAYLIĞINA KARŞI

Öte yandan, pek çok Cumhuriyetçi, ‘Trump'ın kaotik başkanlığı, iki görevden alma davası, 6 Ocak Kongre baskınının kışkırtılması ve birbirini izleyen ara seçimlerdeki kötü sicili’ sonrasında Trump’ın üçüncü kez aday olmasına karşı çıkıyor.

Ancak, birçok kişi, 2016 yılında olduğu gibi, Trump’ın karşısındaki muhalefetin bölünmüş olmasının çoğunluğun desteğine ihtiyaç duymadan adaylığına yol açabileceğinden endişe duyuyor.  Anketlere göre de Haley ve DeSantis, Trump karşıtı desteği bölüyor gibi görünüyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER