Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İHH´dan Makedonya´da mültecilere yardım eli

İHH ekibi, Makedonya´nın Kumanova şehrinde savaştan kaçarak Avrupa´ya ulaşmaya çalışan Suriyeli mültecilere gıda yardımında bulundu.

İHH´dan Makedonya´da mültecilere yardım eli

Avrupa´ya gitmeye çalışan Suriyeli mültecilere yardıma giden İHH ekibi, Makedonya-Sırbistan sınırında trenden inip Sırbistan sınırını yürüyerek geçmekte olan mültecilere yardım eli uzattı. Yardım malzemeleri su, süt, meyve suyu, simit, ekmek, bisküvi vb. hızlıca tüketilebilecek hazır malzemelerden oluşuyor.

Trenler her gün Makedonya´ya yeni mülteciler taşırken İHH ekibi her sabah gün doğarken ilk trenden inen mültecileri ellerinde gıda paketleriyle karşılıyor.

savg

Ekipte bulunan İHH Yayınlar Birimi Koordinatörü Abdullah Kibritçi, Makedonya´nın mültecilerin sıklıkla kullandıkları geçiş noktalarından biri olduğunu, her gün ortalama 4 bin kişinin farklı yollarla ülkeye giriş yaptığını ifade ediyor.

Mültecilerin önce İzmir´e, sonra botlarla Yunanistan´a geçtiğini belirten Kibritçi, trenin mültecilerin en çok kullandığı seyahat araçlarından biri olduğunu, Makedonya-Yunanistan sınırını ise çoğunlukla yürüyerek geçtiklerini kaydediyor.

Makedonya´ya giriş yapabilenlerin Gevgeliya beldesine ulaştıklarında buradan trene binebildiğini söyleyen Kibritçi, şöyle devam ediyor:
?Bu tren onları ülkenin öbür ucuna Sırbistan´a yakın Kumanova´ya getiriyor. Yolculuğun buraya kadar olan kısmı -her şey yolunda giderse- yaklaşık 4 gün sürüyor. Makedonya hükümeti zaman zaman mültecilerin geçişine izin vermiyor ve bu durum uzun yoldan bin bir güçlükle gelmiş mülteciler için krize dönüşüyor. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mülteciler binlerce kilometre yol kat ederek Avrupa´nın farklı ülkelerine ulaşmaya çalışıyor.?

ikl

Ayrıca ilerleyen günlerde annelerin çocuklarını rahat taşıyabilmeleri için kanguru yardımı yapılması planlanıyor.



Anahtar Kelimeler: Makedonya mültecilere yardım

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER