Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İFTAR VEREBİLMEK İÇİN YARIŞIYORLAR

Bilecik´in Pazaryeri ilçesinde bir köyün sakinleri, Ramazan ayının gelmesiyle iftar vermek için adeta birbirleriyle yarışınca, alınan ortak kararla yemekler, doğum tarihlerine göre verilmeye başlandı.

İFTAR VEREBİLMEK İÇİN YARIŞIYORLAR

İFTAR VEREBİLMEK İÇİN YARIŞIYORLAR

 

Bilecik´in Pazaryeri ilçesine ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki Küçükelmalı köyünde, Ramazan ayında topluca iftar açılmasının heyecanı yaşanıyor. Genç kızların rengarenk giysiler içerisinde hizmet ettiği köyde, iftar sofrasına gelemeyen yaşlıların evlerine yemek götürülüyor. Köyde verilen yemeğin giderini karşılamak için birbiriyle yarışan vatandaşlar, bu yıl alınan kararla doğum yılı sırasına göre iftar veriyor.

GELENEKSEL OLDU

Köy Muhtarı Halil Ak, köylerinin geleneklerine bağlı olarak Ramazan ayında iftarını köy meydanında açtığını söyledi. Ak, geçmiş yıllarda durumu iyi olan ailelerin evlerinde hazırladıkları yemeklerle verilirken, daha sonra köylülerin iştirak ettiği geleneksel toplu iftar yemeklerine dönüştüğünü anlattı.

HERKES NASİPLENSİN

Geleneklerinin yıllardır devam ettiğini belirten Ak, Ramazan boyunca iftarı köy meydanında açtıklarını belirterek, şöyle konuştu: ?İftarlarımıza çevre köylerden ve değişik yerlerden misafirlerimizin de katıldığı için çok mutlu oluyoruz. İftar vermek için köylülerimiz birbirleriyle yarışıyor. Köyde sırası kendisine gelmeyen köylülerimiz gönül bırakıyor. Herkesin iftar sevabından yararlanabilmesi amacıyla 4-5 aile bir araya getiriyoruz ya da doğum tarihlerine göre gruplar halinde iftar yemeğini karşılıyorlar. Bu şekilde herkes nasiplenmiş oluyor ve daha güzel olduğunu düşünüyoruz.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER