Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İdlib vahşet kıskacında

Dünyanın ?Yüzyılın trajedisi yaşanır´ uyarılarına kulaklarını tıkayan Rusya ve Esad milyonlarca sivilin sığındığı son kent olan İdlib´e ölüm yağdırıyor.

İdlib vahşet kıskacında

Rusya´nın hava desteğini alana Şam yönetimine bağlı askeri güçler dün İdlib´e karadan büyük bir saldırı başlattı. Bazı köy ve kasabaları ele geçiren Suriye ordusu birlikleri ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmalar sürüyor. Bu arada Rusya ve Şam yönetimi hava bombardımanlarında sivilleri hedef almaya da devam ediyor. Dünkü saldırılarda 7 kişi daha öldü. Sadece son bir haftada ölen sivil sayısı 110´u geçti. 

MOSKOVA´DAN GARİP AÇIKLAMA

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Sergey Rudskoy, Rusya ve Türkiye´nin Suriye´deki ?militanların? ateş güçlerini yok etmek adına nokta atışı operasyonlar düzenlediklerini söyledi. Rus Genelkurmay yetkilisi Rudskoy ?Türk meslektaşlarımızın yardımıyla teröristlerin ateş güçlerinin, askeri araçlarının, silahlarının ve teçhizat depolarının yerlerini belirlemek ve bunlara nokta atışı operasyonlar düzenlemek adına tedbirler almaktayız? dedi. Rudskoy ayrıca, Suriye´deki muhaliflerin elinde bulunan yabancı silahların sayısının arttığını gözlemlediklerini belirtti. Bu silahların içerisinde roketatar sistemleri bulunduğunu da ekledi.

Rusya İdlib´te Türkiye ile ortak operasyon yaptığını daha önce iddia etmişti. Rusya Savunma Bakanlığı´nın açıklamasında, ?Rus Hava Kuvvetleri, Türk tarafının verdiği koordinatları kullanarak, dört hava saldırısı düzenledi. Bunun sonucunda, çok sayıda militan ve Türk gözlem noktasına havan topu atmak için kullandıkları mevziler imha edildi? denilmişti. Türkiye ise açıklamayı jet hızıyla yalanlamıştı. Milli Savunma Bakanlığı koordinatların Türkiye tarafından verildiği iddiasını reddetmiş ?Bazı basın organlarında yer alan, Rus hava güçlerinin Türkiye´nin istediği koordinatlarda, Türkiye´nin gözlem noktasına saldırı yapan teröristleri vurduğu haberi gerçeği yansıtmamaktadır? denilmişti.

 



Anahtar Kelimeler: İdlib vahşet kıskacında

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER