Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İddiaya girmişti: Tatar kazanırsa mesleği bırakırım

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür'ün KKTC seçimleri üzerinden iddiaya girdiğini öne sürdü. Öztürk, Akıncı’nın farkla kazanmaması durumunda Gür'ün mesleği bırakacağını söyledi.

İddiaya girmişti: Tatar kazanırsa mesleği bırakırım

KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi'nin adayı Ersin Tatar kazandı. Tatar’ın kazanmasıyla A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür, yaptığı tahminde yanıldı. Gür, yüzde 60-40'lık bir oranla Mustafa Akıncı'nın Cumhurbaşkanı olacağını söylemişti. Habertürk yazarı Kemal Öztürk, Gür'ün KKTC seçimleri için iddiaya girdiğini ve Tatar’ın kazanması halinde, Gür’ün bu mesleği bırakacağını açıklamıştı. 

'HEM DE BÜYÜK BİR FARKLA KAYBEDECEK'

Kemal Öztürk, Gür'le 14 Ekim'de Habertürk TV’de katıldıkları Veyis Ateş’in programında yaşananları şöyle aktarmıştı:   

"Program esnasında Adil Gür, Türkiye’de KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı ortak basın toplantısında, Maraş’ın yerleşime açılması ve su sorunun çözüleceğinin açıklanması, Kıbrıs’ta iç siyasete müdahale olarak algılandığını, bunun ters tepeceğini söyledi. “Tıpkı İstanbul seçimlerinden olduğu gibi büyük bir hata yapıldı” dedi.

Bu Pazar yapılacak seçimde AK Parti ile arası iyi olmayan mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, seçimi bu nedenle farkla kazanacağını söyledi Adil Gür. Hatta oran bile verdi. %60-%40

Programdan sonra kendisine dedim ki, “Adil Bey daha önce de bir seçimle ilgili iddialı bir tahminde bulunmuştunuz tutmamıştı. Bu sefer de tutmazsa zor durumda kalacaksınız.”

Dedi ki, “Eğer Kıbrıs’taki seçimleri Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım. Bir daha da bu konuda ekranlara çıkmayacağım. Kaybedecek hem de büyük bir fark yiyerek kaybedecek.”

Sosyal medyada, Adil Gür'ün KKTC seçim sonucu ve söz konusu sözleriyle ilgili yapacağı açıklama merak konusu oldu. 

Kaynak: gazeteduvar.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER