Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İddia: Pakistan, Türkiye'nin sel yardımını 'deprem yardımı' diye geri gönderdi

Pakistanlı gazeteci Şahid Mesud, Türkiye'nin geçen yıl kendilerine yaptığı sel yardımlarının yeniden paketlenerek 'deprem yardımı' olarak geri gönderildiğini öne sürdü. İddia dünya basınında da geniş yer buldu.

İddia: Pakistan, Türkiye

Pakistan'ın Türkiye'ye gönderdiği deprem yardımlarıyla ilgili ortaya atılan bir iddia dünya basınında gündem oldu. Ülkenin tanınmış gazetecilerinden Şahid Mesud, Türkiye'nin geçen yıl Pakistan'da yaşanan sel nedeniyle gönderdiği yardımların yeniden ambalajlanarak geri gönderildiğini öne sürdü.

İddia yerel medyada, "Eğer bu iddia doğruysa Pakistan büyük bir uluslararası utançla karşı karşıya kalacak" başlığıyla duyuruldu. Gazeteci Mesud ise "Kutular açılınca içinden Türkiye'nin sel nedeniyle gönderdiği malzemeler çıkıyor. Çoğu yeniden paketlenerek gönderilmiş" dedi.

PAKİSTAN BAŞBAKANI ŞAHBAZ ŞERİF BİZZAT İLETMİŞTİ

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Maraş depremlerinde en ağır hasarı alan illerden biri olan Adıyaman'da incelemelerde bulunmuştu. Şerif, Adıyaman havalimanında, Pakistan'dan getirilen yardımları yetkililere teslim etmiş ve bölgede arama kurtarma faaliyeti yürüten Pakistanlı ekibi ziyaret etmişti.

Pakistan, ilk etapta yardım malzemeleri ve 52 arama kurtarma personeli ile birlikte iki C-130 tipi nakliye uçağı göndermişti. Gönderilen yardımlar içinde çadır, battaniye ve temel ihtiyaçlar da bulunuyordu.

Ayrıca ülkedeki okullarda depremzedeler için yardım kampanyası başlatılmış, Pakistan Eğitim Bakanı Rana Tanvir Hüseyin, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin yaraları sarılana kadar kampanyanın süreceğini açıklamıştı.

 

Kaynak: Artı Gerçek



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER