Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İddia: Dugina'yı 'Ulusal Cumhuriyet Ordusu' öldürdü

Eski Duma milletvekili İlya Ponomarev, Dugina'nın Putin karşıtı 'Ulusal Cumhuriyet Ordusu' tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

İddia: Dugina

Kremlin karşıtı' faaliyetler nedeniyle sınır dışı edilen eski Duma milletvekili İlya Ponomarev, Rus siyaset bilimci Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'nın Vladimir Putin karşıtı 'Ulusal Cumhuriyet Ordusu' (NRA) tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü. Ponomarev, "Bu eylem, son aylarda Rusya topraklarında gerçekleştirilen birçok başka partizan eylem gibi, Ulusal Cumhuriyet Ordusu tarafından düzenlendi" dedi 

NRA'nın yetkililer, oligarklar ve Rusya güvenlik teşkilatlarının üyeleri de dahil olmak üzere Kremlin bağlantılı yüksek profilli kişilere karşı benzer saldırılar düzenlemeye 'hazır olduğunu' savunan Ponomarev, NRA'nın yayınladığını iddia ettiği bir manifestoyu okudu. Ponomarev'e göre açıklamada, “Başkan Putin'i iktidarı gasp eden ve Anayasayı değiştiren, Slav halkları arasında kardeşlik savaşı başlatan ve Rus askerlerini anlamsız ölüme gönderen bir savaş suçlusu ilan ediyoruz" ifadeleri yer aldı. 

The Guardian'ın aktardığına göre, söz konusu açıklamada NRA'nın 'sivilleri hedef almayacağı' belirtildi ve Darya Dugina, 'Ukrayna'da soykırımı destekleyen babasının sadık bir yakını' olarak nitelendirildi. Dugina'nın 'meşru bir hedef olduğu' ileri sürülen açıklamada, “Şiddet ve cinayet çağrısı yapan bir sesti” denildi.

MOSKOVA, KİEV YÖNETİMİNİ SUÇLUYOR

İçinde bulunduğu aracın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Dugina'nın ölümüne ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Eğer Ukrayna izi doğrulanırsa, ki Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin de bu olasılığı dile getirdi, o zaman Kiev rejimi tarafından uygulanan devlet terörü politikası üzerinde durulmalıdır" açıklamasında bulunmuştu. 

Kiev yönetiminin Dugina’nın ölümüyle herhangi bir bağlantısı olmadığını söyleyen Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Podolyak ise, şu ifadeleri kullanmıştı: "Ukrayna'nın bununla hiçbir ilgisi olmadığını vurgulamak istiyorum. Muhtemelen ülkede askere alma uygulamasını yaygınlaştırmak istiyorlar. Onlar şunu anlamıyorlar; Biz Rusya gibi kriminal bir devlet değiliz." 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER