Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İddia: Türk istihbaratı Trump´ın seçim kampanyasına karıştı

ABD Başkanı Donald Trump´ın seçim kampanyası sürecinde dış politika danışmanlarından biri olan George Papadopoulos´tan Türkiye iddiası: Eylül 2016´da, üniversitede araştırmacı kılığına girmiş bir Türk ajanı benimle görüşüp bilgi almaya çalıştı.

İddia: Türk istihbaratı Trump´ın seçim kampanyasına karıştı

ABD´de Donald Trump´ın kazandığı 2016 başkanlık seçimlerine Rusya´nın müdahale ettiği iddialarının ardından bu kez de bir Türkiye iddiası ortaya atıldı. Türkiye istihbaratının, 2016 seçimleri öncesinde Trump´ın seçim kampanyası hakkında bilgi edinmeye çalıştığı öne sürülüyor. İddiaya göre, Türk istihbaratı ile bağlantılı bir kadın ajan ?araştırmacı kılığına girerek´, Trump´ın o dönem kampanya danışmanı olan George Papadopoulos ile Londra´da bir görüşme gerçekleştirdi. İddia, hem Papadopoulos´un yeni kitabında, hem de New York Times´da bugün yayımlanan bir haberde yer alıyor.

Trump´ın eski üst düzey dış politika danışmanı olan Papadopoulos, ?Derin Devletin Hedefi: Başkan Trump´ı Devirme Amaçlı Bir Komploda Nasıl İlgi Odağı Oldum´ isimli kitabında, Eylül 2016´da Londra´da ?Azra Turk´ adlı bir kadınla yaptığı bir görüşmeyi anlatıyor. Buna göre Azra Turk kendisini, Cambridge Üniversitesi´nde öğretim üyesi olan Profesör Stefan Halper´ın araştırma asistanı olarak tanıttı. Turk, Londra´da bir barda biraraya geldiği Papadolpoulos ile Trump´ın dış politikası hakkında konuşmak istedi; Trump´ın kampanyası hakkında istihbarat elde etmeye çalıştı ve ?Trump kampanyası Rusya ile mi çalışıyor?? diye sordu.

Papadopoulos, ABD Başkanı Trump´ın seçim kampanyasında dış politika danışmanlarından biriydi.

Halper´in CIA ajanı, Turk´ün ise Türkiye istihbaratı ile bağlantılı olduğunu öne süren Papadopoulos, son günlerde bu iddialarını Twitter hesabından da dile getiriyor. Papadopoulos ilk olarak 11 Nisan´da şu mesajı paylaştı:

?Bana karşı Stefan Halper tarafından düzenlenen operasyonda bir Türk casusu vardı. Türkiye´nin, Trump´ın altını oymaya ve 2016 seçimlerine müdahale etmeye çalışmakta nasıl bir dahli olduğunu öğrenmenin vakti geldi.?

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER