Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´İç savaş´ söylemleri yine gündemde

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´in dün çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname´lerle (KHK) ilgili sosyal medya hesabından yaptığı ´iç savaş´ paylaşımı, buna paralel diğer söylemleri akıllara getirdi...

´İç savaş´ söylemleri yine gündemde

696 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) dün yayınlandı. KHK´nın 121´inci maddesi öne çıkarken, bu maddede "Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın, 15 Temmuz darbe girişimi ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişilerin" hiçbir idari, mali ve cezai sorumluluğunun olmayacağı belirtildi.

AKŞENER´DEN ´İÇ SAVAŞ´ UYARISI

KHK´ya ardı ardına tepkiler gelirken, Akşener´in paylaşımı dikkat çekti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yeni KHK ile sivillere darbe kalkışması isnadıyla silah kullanma hakkı verilmesi ülkeyi bir iç savaşa çekmek olur" diye yazdı. İşte o açıklamalar:

5a407e327af50722c4f3d4e5

FEYZİOĞLU´NDAN ´İÇ SAVAŞ´ İMASI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da konuya ilişkin "İnsanlar sokakta birbirinin kafasına sıkacak" dedi.

BİRGÜN´DEN ´MİLİS KUVVET´ YORUMLARI

KHK´ları bugün manşete taşıyan BirGün gazetesi ´Eli sopalı, satırlı milislere gün doğdu´ başlığını kullandı. Gazete bu başlık altına 15 Temmuz gecesi Şehitler Köprüsü´nde darbe girişimini bastırırken elinde kemerle objektiflere yansıyan vatandaşın fotoğrafını kullandı. Gazete haberinde CHP´li ve HDP´li isimlerin görüşlerine yer verdi. Her iki isim de ´iç savaş´ imasında bulundu.

2017-12-25_12h40_18

´İÇ SAVAŞ´ SÖYLEMLERİ

Bu açıklamalar daha önceden de dile getirilen ´iç savaş´ söylemlerini akıllara getirdi. 2015 yılında paralel yapının yayın organlarından olan Nokta Dergisi de 1 Kasım seçimlerinin ardından 2 Kasım günü "Türkiye İç Savaşının başlangıcı" başlığıyla çıkmıştı. Ayrıca yine aynı yıl Ahmet Altan, Mehmet Altan, Cengiz Çandar ve Hasan Cemal gibi isimler sıklıkla ´iç savaş´ propagandası yapmıştı.

1_105



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER