Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İbrahim Kahveci'den 'yeni ekonomik model' yorumu: Bize ilk getirdiği 'enflasyon' oldu

Yeni ekonomik modele ilişikin konuşan İbrahim Kahveci '''TÜİK'İn açıkladığı enflasyon ne kadar gerçek?' sorusu gerçekten sorulması gereken bir soru. Bu yeni modelin bize ilk getirdiği 'enflasyon' oldu. Büyük enflasyon şoku'' dedi.

İbrahim Kahveci

karar.com'dan Oğuz Bakır'ın "konu ile ilgili" haberi...

KARAR yazarı İbrahim kahveci, Gülay Erdemli'nin sunduğu Orta Dalga programında gündemi değerlendirdi.

Konu ile ilgili videonun linki: https://youtu.be/wIEhdo7obeI

Enflasyon rakamlarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Ben ekonomistim'' sözlerini hatılatan Kahveci ''Türkiye'nin başına ne geliyorsa ekonomistlerden geliyor. Tansu Çiller ekonomi profesörüydü enflasyonu yüzde 80'den yüzde 140'a getirdi. Sayın Cumhurbaşkanı 'Ben ekonomistim' diyor, enflasyonu yüzde 16-17 den yüzde 100'e getirdi.'' dedi.

Kahveci'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

''Köprü yapıyorsunuz otoyol yapıyorsunuz, mali durumu iyi olanlar boş yollardan geçiyor onların parasını 85 milyon ödüyor.

Büyük kahraman 'Robin Hood' vardı. Zenginden alıp fakire vererek kahraman olmuştu. AK Parti çağdaş Robin Hood. Fakirden alıp zengine veriyor, o fakire de kendini alkışlatıyor. Bundan daha büyük başarı var mı?

Faizin tek haneye inmesiyle hiçbir şey olmaz! Şuanda Merkez Bankası'nın uyguladığı faizin piyasada refah üzerinde pozitif hiçbir etkisi yok!

Araba ve konut bir yatırım aracı oldu. Yatırım aracı olunca fiyatlar aşırı yükseldi. Fiyat yükselince ihtiyacı olanlar değil parası olanlar faydalanabiliyor. İhtiyacı olanlar yüksek kira ile karşı karşıya kalıyor.

Eskiden kölelere beslenme ve barınma sağlanıyordu. Türkiye'de çalışanların köleliğin geri gelmesini istemesi lazım. Çünkü mevcut çalışma şartı sadece beslenmeye dayalı, barınma yok yanında. Kölelik gelirse barınmayı da elde ederiz.

Asgari ücreti bu yılın sonunda 8 bin lira bekliyordum ama sanırım 8 bin lira yetmeyecek. 10 bin lira civarına yükseltilmesi söz konusu olabilir seçim olduğu için.

Muhalefet gelecek diye yeterince zam yapamıyorlar. Muhalefet umuduyla yıkım bir miktar durmuş durumda. Muhalefet umudu ortadan kalktığı an yıkım daha sert olacak!''

BÜYÜK ENFLASYON ŞOKU

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına da değinen Kahveci '''Bu rakamlar ne kadar gerçek?' sorusu, gerçekten sorulması gereken bir soru. Bu enflasyonu yanlış açıkladığınız ya da olduğundan farklı açıkladığınız zaman, bu sizi, bizi, hepimizi etkiliyor. İş veren maaş artışı getireceği zaman o enflasyona bakıyor. Memura ve emekliye maaş artışı getireceği zaman o enflasyona bakılıyor. İstanbul Ticaret Odası'nın yüzde 107 dediği son bir yıllık fiyat artışı TÜİK'te yüzde 83. Eskiden de fark oluyormuş ama bir puan iki puan... Bu yeni modelin bize ilk getirdiği 'enflasyon' oldu. Büyük enflasyon şoku'' ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER