Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İBB, Süleymaniye'deki inşaatın iptal edilmesi için başvuruda bulundu

İBB, Süleymaniye Camii’nin önünde yükselen İlim Yayma Vakfı'na ait inşaatın durdurulması için Koruma Bölge Kurulu’na başvurdu.

İBB, Süleymaniye

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un en önemli parçalarından biri olan tarihi Süleymaniye Camii’nin önünde yükselen yurt binası inşaatın durdurulması için Koruma Bölge Kurulu'na başvuru yaptı.

İstanbul siluetinin yapı taşlarından olan 465 yıllık Süleymaniye Camii’ni gölgeleyen inşaat görüntüsü Türkiye’nin gündemine oturdu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada projenin iptali için kurula gideceklerini söylemişti. İBB bugün projenin iptali için gerekli adımları atarak Koruma Kurulu'na başvurdu.

İBB yetkilileri, Süleymaniye Camii’nin görünümünü bozan İlim Yayma Vakfı'na ait yurt binası inşaatı için acil durdurma kararı verilmesini istedi. İBB’nin başvurusunda, yapı projesinin yürürlükteki imar planına ve yönetmeliğe aykırı olduğu vurgulandı.

''PROJE GÖZDEN GEÇİRİLMELİ''

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından yapılan başvuruda, kamuya terk işlemlerinin bile yapılmadığı tespit edilen projenin tekrar gözden geçirilmesi istendi. Onay işlemleri tamamlanmadan inşaat sürecinin başlatıldığı öğrenilen binayla ilgili ‘emsal’ uyarısında bulunuldu. Daha titiz bir çalışma sürdürülmesi gerekirken siluete olumsuz etkisi olan bir proje hazırlandığını ifade edildi.

''KAÇAK YAPILAR YIKILACAK''

İBB'den yapılan açıklamada "İBB, Dünya Miras Alanı Süleymaniye’nin siluetini etkilenmemesi ve gelecek nesillere aktarılması için titiz çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda devam eden çalışmalar neticesinde, önceki yıllarda oluşmuş uygulamaları belirleyen İBB, kaçak kat, teras vb. bulunan yapılarla ilgili önümüzdeki günlerde gerekli yıkım işlemlerine de başlayacak" ifadeleri kullanıldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER