Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İBB Genel Sekreterliğine CHP'nin geçmişte yolsuzlukla suçladığı kişi getirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) yine görev değişikliği yaşandı. İBB'de Genel Sekreterliğe daha önce CHP tarafından "yolsuzluk" ile suçlanan Can Akın Çağlar getirildi.

İBB Genel Sekreterliğine CHP

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut'un emekliye ayrıldığını, bu göreve Can Akın Çağlar'ın getirildiğini duyurdu.

Atamasını sosyal medya hesabından duyuran Can Akın Çağlar da "Merhaba, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu önderliğinde güzel ve kadim İstanbul'umuza en güzel hizmetleri yapmak adına yola çıktık. Her şeyin çok güzel olacağı inancıyla" ifadelerini kullandı.

CHP daha önce yolsuzluk ile suçlamıştı

 İBB'nin yeni Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'a CHP'lilerin daha önce yolsuzluk suçlamalarında bulundukları belirlendi. 

2012 yılında Ziraat Bankası yönetiminde bulunan Can Akın Çağlar CHPli vekil Aykut Erdoğdu tarafından yolsuzluk yapmakla suçlanmıştı.

Erdoğdu, söz konusu iddianın yaşandığı dönemde Ziraat Bankası yönetiminde bulunan Can Akın Çağlar'ın Ziraat Bankası yöneticiliği görevinden alındıktan sonra BDDK üyesi olarak atandığını belirterek, "Hakkında bu kadar belgeli yolsuzluk iddiası olan bir şahsın BDDK'ya üye olarak atanmaması gerekmekteydi ve Can Bey'in de bu görevi, en azından bu iddialar ortadayken kabul etmemesi gerekirdi. Bu durum karşısında Sayın Can Akın Çağlar bence istifa etmelidir. Eğer Can Akın Çağlar bu kararı almazsa hükümetin üzerine düşen Sayın Can Akın Çağlar'ı bu soruşturmalar bitinceye kadar açısından görevden almasıdır" diye konuşmuştu.

Öte yandan atamaya tepki gösteren CHP'nin eski Milletvekillerinden Dursun Çiçek, "Can Akın Çağlar kimdir? Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarında FETÖ suç örgütü ve ortaklarının işlediği hukuk cinayetlerinin mağduru olduğumuz dönemde İstanbul'a tayin isteyen sevgili eşimi Ardahan'a süren Genel Müdür'dür. Bu infaz talimatını kimden aldı?" ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER