Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 'Süleymaniye Camii' açıklaması

Süleymaniye Camii’nin önünde yükselen, İlim Yayma Vakfı'na ait tepkileri çeken binayla ilgili İBB Başkanı İmamoğlu'ndan açıklama geldi.

İBB Başkanı İmamoğlu

İstanbul'un en önemli siluetlerinden biri olan tarihi Süleymaniye Camii çevresinde çekilen bir fotoğraf tartışmalara neden olmuştu. Konuyla ilgili İlim Yayma Vakfı, "Süleymaniye’nin ruhuna zarar verebilecek herhangi bir girişimi önce biz kabul etmeyiz" demişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bugün yaptığı açıklamada, "Süleymaniye Camii’nin ruhunu bozan ve siluetinin önüne geçen yapı konusunda mülk sahiplerinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek konusunda yaptıkları açıklama kamusal vicdana ve yasal dayanaklara uyma konusunda olumlu bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

fk7ekzfxwaub01c.jpg

"SÜLEYMANİYE'NİN TARİHSEL KİMLİĞİNE VE DEĞERİNE AYKIRI PROJEYE İZİN VERMEYECEĞİZ"

İmamoğlu açıklamasında şunları kaydetti: "Binanın yapıldığı parsel ve adanın onaylı olduğu söylenen avan projesi İBB tarafından onaylanmamıştır. Alanda avan proje yapma ve onaylama yetkilisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'dir. Bu yapının yapıldığı alan ve yapı bu proje içerisinde tekrar ele alınacaktır.

Paydaşlarla iş birliği içerisinde Süleymaniye Camii’nin tarihi kimliğine uygun yenileme avan projeleri hazırlayacağız. Bunun dışında Süleymaniye'nin tarihsel kimliğine ve değerine aykırı proje ve uygulamalara, yenileme alanları avan proje onay makamı olarak izin vermeyeceğiz."

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER