Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hz. Osman döneminde yazılmış bir kaya yazıtı keşfedildi

Suudi Arabistan’ın başkenti Mekke yakınlarında 3. Raşit Halife Hz. Osman döneminde Züheyr isimli bir müslüman tarafından yazıldığı tespit edilen, İslami kaya yazıtı keşfedildi.

Hz. Osman döneminde yazılmış bir kaya yazıtı keşfedildi

Yazıtİslam tarihinin başlangıcındaki önemli olaylardan birini belgeliyor. Dolayısıyla İslam tarihinin en önemli arkeolojik buluntularından biri olarak kabul ediliyor.

Keşfi duyuran Suudi Arabistan Krallık Miras Kurumu Koruma Dairesi Müdürü Dr. Nayef Al Qanour, Hicret’in 24. yılına tarihlenen yazıtı yazan kişinin adının (Zuheyr) olarak okuduklarını söyledi.

Nayef Al Qanour, yazıtta “Ben Zuheyr Allah'a inanıyorum ve bir zaman yazdım – yirmi dört yılında Amr bin Affan.” yazmaktadır diye konuştu. Yazıt, yazarın Halife Ömer İbn Hattab’ın vefat ettiği zamanı belgelediği Al Ula Valiliği’ndeki Zuheyr yazıtının içeriğine benziyor. İki kaya yazıtının da aynı kişi tarafından yazılmış olabileceği ifade ediliyor.

Miras Kurumu, Yanbu Al Nakhl’daki AH 23 tarihli Salamah yazıtından ve Al Ula valiliğindeki (H. 24) Zuheyr yazıtından sonra İslami yazıtların üçüncü en eski tarihli kaya belgesi olduğunu belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz