Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hz. İbrahim Camii’nde utanç dolu görüntüler

Filistin’de gerilim dolu günler yaşanıyor. İki gün önce yatsı ezanının okunmasının engellendiği Mescid-i Aksa’da Yahudilerin provokasyon dolu adımlarına şahit olunuyor.

Hz. İbrahim Camii’nde utanç dolu görüntüler

Filistin’de gerilim dolu günler yaşanıyor. İki gün önce yatsı ezanının okunmasının engellendiği Mescid-i Aksa’da Yahudilerin provokasyon dolu adımlarına şahit olunuyor.

İşgalci siyonist İsrail rejiminin kuruluşunun yıl dönümü tarihinin yaklaşmasını bahane eden Yahudiler, Filistin topraklarındaki küstahlıklarını artırdı. Bu doğrultuda Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılar şiddetlenirken geçtiğimiz 3 Mayıs Salı akşamı mübarek topraklarda çok üzücü bir olay yaşandı.Siyonist güçler, Mescid-i Aksa’nın bitişiğindeki Burak Duvarı bölgesinde konuşma yapan İsrailli yetkililerin bulunması gerekçesiyle Mescid-i Aksa’da yatsı ezanının okunmasını engelledi. İşgalciler, Burak Duvarı’nın önünde kutlamalar yaparken İsrail rejimi güçlerinin de söz konusu kalabalığı koruduğu görüldü.

MESCİD-İ AKSA’YA SALDIRIYORLAR

Filistin topraklarında yaşanan zulümler durmak bilmezken şimdi de İsrail rejiminin kuruluşunun yıl dönümü gerekçe gösterilerek çeşitli saldırılarda bulunuluyor. Bu bağlamda İsrail güçleri, Yahudi yerleşimcilerin kutsal mekâna baskınlarda bulunmasına izin verdi. Çok sayıda Yahudi, Mescid-i Aksa’ya baskınlarda bulunurken Filistinlilerle Yahudiler arasında çatışmalar meydana geldi. Filistinliler, işgalcilere karşı dirense de İsrail güçlerinin Müslümanları acımasızca darp ettiğine şahit olundu. Öte yandan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’ne baskın düzenleyen İsrail rejimi askerleri, Filistinlilere ses bombalarıyla saldırdı. İşgal güçleri ve yerleşimcilerden bir grup, işgal rejiminin sözde “Bağımsızlık Günü” münasebetiyle yapılacak törenlere hazırlık amacıyla Hz. İbrahim Camii’nin çatısına ve duvarlarına İsrail bayrakları astı. Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan El-Halil Vakıflar Müdürü Nidal El-Ca’beri, “Bu saldırı doğrudan kutsal mekânların saygınlığına saldırı, tüm anlaşmaların ve uluslararası kuralların çiğnenmesi, Filistinli vatandaşların da duygularının tahrik edilmesidir” ifadelerini kullandı. El- Ca’beri, söz konusu saldırıların İbrahim Camii’ni tamamen Yahudileştirme ve oranın tarihi ve medeni kimliğini değiştirme planları çerçevesinde gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.

GAZZE HER AN DEVREYE GİREBİLİR

İşgalci İsrail güçleri, Filistin topraklarındaki küstahlıklarını her geçen gün artırırken Gazze’de direniş hareketlerinin her an İsrail işgali altındaki toprakları füze yağmuruna tutabileceği öngörülüyor. Filistin direnişinden daha önce yapılan açıklamalar söz konusu ihtimali güçlendirirken olası bir çatışmanın büyük bir savaşa yol açabileceği düşünülüyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde tarihi bir açıklama yapan HAMAS’ın Gazze lideri Yahya Sinvar, “İsrail, savaşı dini bir boyuta taşımak istiyor. Bu meydan okumayı kabul ediyoruz. İşgalciler Mescid-i Aksa’ya saldırmayı bırakmazsa büyük bir savaşa hazır olunması gerektiğini söylüyoruz. Milletimiz Kudüs’ü savunmaya hazırlanmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.



Anahtar Kelimeler: . İbrahim Camii’ utanç görüntüler

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER