Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HUZURLU DAĞLARDA ZORLU RAMAZAN

Şanlıurfa´da, kıl çadırlarda kalan ve hayvanları için sürekli yer değiştiren göçerlerin yaşamı, Ramazan´da biraz daha zorlu geçiyor. Elektrik olmayan meralarda iftarlar ay ışığında yapılıyor.

HUZURLU DAĞLARDA ZORLU RAMAZAN

HUZURLU DAĞLARDA ZORLU RAMAZAN

 

Şanlıurfa´da, kıl çadırlarda kalan ve hayvanları için sürekli yer değiştiren göçerlerin yaşamı, Ramazan ayında daha da zorlaşıyor. Kış mevsimini Şanlıurfa´daki ovalarda geçiren göçerlerden bazıları, yazın, hayvanları için serin olması nedeniyle kentin yüksek kesimlerine, bazıları da Doğu Anadolu Bölgesi´ndeki yaylalara gidiyor.

MERALARDA ELEKTRİK YOK

Yılın büyük bölümünde kıl çadırlarda yaşayan göçerler, sürekli yer değiştirmek zorunda kaldıkları için birçok imkandan yararlanamıyor. Yazı Karacadağ bölgesindeki yüksek kesimlerde geçiren göçerlerin yaşamı, Ramazan´da biraz daha zorlu geçiyor. Günün büyük kısmında hayvanlarla ilgilenen besiciler, öğlen sıcağında koyunları için 10 metrelik kuyulardan kovalarla su temin ediyor. Erkekler genelde hayvanlarla ilgilenirken, kadınlar da çadırlarında iftar hazırlıklarını sürdürüyor. Göçerler, iftar ve sahuru, sıcaklık nedeniyle akşam otlatmayı tercih ettikleri hayvanlarının başında, meralarda yapıyor. Güneşin etkisini kaybetmesiyle hayvanlarını meraya çıkaran çobanlar, el feneri ve ay ışığından faydalanarak yemeklerini yiyor.



Anahtar Kelimeler: HUZURLU DAĞLARDA ZORLU RAMAZAN

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER